CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 6., hétfő, Ivett, Frida napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Sziget 2009: megújulás, kedvezményekkel

Április 9-én sajtótájékoztató keretében ismeretették a Sziget szervezői, hogyan készülnek fel a gazdasági világválság hatásaira.

"Tavalyi térképpel könnyen lehet, hogy eltévednénk az idei Szigeten" – nyilatkozta Gerendai Károly főszervező arra utalva, hogy a megújulás jegyében számos programhelyszín átalakul, költözik, illetve olvad egybe az idei fesztiválon. Mindemellett komoly kedvezményt is igénybe vehetnek idén az egyetemista, főiskolás diákok, így akár 50%-kal olcsóbban juthatnak Sziget hetijegyhez. És újabb programhelyszínek is gazdagítják a programpalettát: egyebek mellett bemutatkozik a Sziget 2009-en a Pécs 2010 Európa Kulturális Főváros program is lesz a hazai kulináris, kézműves és iparműves termékeket felvonultató Hungarikum Falu is. Mindez augusztus 12-17 között, két bemelegítő nappal felvezetve.

Tizenhetedik alkalommal várja látogatóit idén a Sziget, ami ugyan nem jeles évforduló, de eljutott abba a korba kedvenc fesztiválunk, hogy érdemes egy kicsit átfazonírozni. Egyrészt a kultúrafogysztási szokások változását figyelembe véve, másrészt azon céllal, hogy a korábbi, már-már szinte túlzsúfolt fesztiválon nagyobb tereket nyerjenek, illetve megnöveljék a főbb utak áteresztő képességét, szellősebbé, átjárhatóbbá téve ezzel a Szigetet. A megújulás jegyében tehát több szempontból is jelentős változáson megy át a rendezvény. A szervezők szándéka szerint azonban úgy, hogy a Sziget nemzetközi védjegye, a kulturális sokszínűség csorbát ne szenvedjen, tehát a műfaji kínálat nem csökken. "Néhány programhelyszín iránt az érdeklődés elkopott, voltak műfajok, melyekből túlkínálat volt és néhány programhelyszínen a professzionális technika több idősávban kihasználatlan volt" – ismertette Gerendai a változások okát a Szigeten. A változások és újítások jelentős kedvezményekkel is társulnak az idén.

Kedvezmények egyetemistáknak

A magyar egyetemistáknak és főiskolásoknak nyújthat jelentős kedvezményt a Sziget hetijegyes akciója, de félárú napijeggyel is el lehet már vegyülni az éjszakai szigetes programkavalkádban.

Jelentős kedvezménnyel juthatnak Sziget jegyhez a felsőoktatásban tanuló diákok idén. Az akció keretében a tanulók olyan csoportos (ottalvós illetve hazamenős) bérleteket vásárolhatnak, melynél a kedvezmény a csoport létszámától függ. A maximum 50%-os árcsökkenést 46 fős csoporttal lehet elérni. A kedvezmény részleteit a www.sziget.meex.hu oldalon ismerhetik meg az érdeklődők. A szervezők szándéka szerint ezzel újra erősödhet a Sziget „diáksziget” jellege, annak dacára, hogy a jegyárakat kénytelenek emelni.

Figyelembe véve az átalakuló szokásokat, hogy tudniillik a fiatalok késő este, akár 11 után indulnak el szórakozni, a napijegyek terén is kedvezményt vezetnek be idén a Sziget szervezői. Ennek értelmében este 11 után féláron jöhetnek be a látogatók és élvezhetik a Sziget adta – hajnalig tartó - buliforgatagot.

A kedvezmények sorát szaporítja az is, hogy különböző csekkekkel és utalványokkal (Üdülési Csekk, Sodexo Pass, Accor Servicesis, Cadhoc művelődési csekk) lehet Sziget jegyeket vásárolni. Ez a lehetőség azonban nem kombinálható a többi kedvezménnyel.



2009. április 10., péntek 20:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület