CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Űrvadász  

Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban

Nyilvános találkozót szerveznek Charles Simonyival Budapesten, április 16-án.

Charles Simonyi második űrutazása alatt többször beszélt magyar rádióamatőrökkel, részt vett a készülő első magyar műhold földi állomásainak tesztelésében, valamint válaszolt magyar diákok kérdéseire. Április 16-án azonban nem csak a hangját hallhatjuk, hanem élőben is találkozhatunk vele a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban (1097 Budapest, Gyáli út 22.).

A Kétszer a világűrben, másodszor a Puskásban – találkozó Charles Simonyival rendezvény keretében április 16-án 14:30-kor a Puskás Tivadar Távközlési Technikumba látogat az űrutazásáról hazatérő Charles Simonyi. A rendezvényen találkozik rádióamatőrökkel, diákokkal, a Masat-1, az első magyar műhold készítőivel valamint a sajtó képviselőivel.

"Simonyi április 9-én délután mondta, hogy idén is szívesen jönne az iskolánkba és találkozna azokkal a rádióamatőrökkel és diákokkal, akikkel az űrből létesített kapcsolatot. Azonnal azt válaszoltam, hogy szívesen látjuk." – mondta dr. Horváth László, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum igazgatója. "Arra nem lenne lehetőség, hogy mindenki, aki részt vett az április 3-i hétvégi eseményekben, személyesen üljön le Simonyival beszélgetni, de az április 16-i rendezvény egy jó alkalom az űrturistával való találkozásra." – tette hozzá Bacsárdi László, a Természet Világa szerkesztőbizottsági tagja.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az április 16-i rendezvény lesz Charles Simonyi egyedüli nyilvános programja azon a napon. A délutáni programon Simonyi válaszol a jelenlévő rádióamatőrök és diákok kérdéséire. A rendezvény szervezésében az április 3-i hétvégi eseményekhez hasonlóan a Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub (HA5KHC), a Magyar Űrkutatási Iroda, a Műegyetemi Rádió Club (HA5MRC), a Puskás Tivadar Távközlési Technikum, a Magyar Asztronautikai Társaság, magyarországi rádióamatőrök és az alapításának idén 140. évfordulóját ünneplő Természet Világa vesz részt.

A program nyilvános, minden érdeklődőt várnak a szervezők. További információ a rendezvényről a www.termeszetvilaga.hu/radiokapcsolat címen található.



2009. április 11., szombat 09:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület