CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

A béke és a megbékélés fontossága

XVI. Benedek pápa vasárnap a béke és a megbékélés fontosságát hangoztatta a gazdasági válság, háborúk, nyomor és terrorizmus sújtotta világban a vatikáni Szent Péter téren bemutatott vasárnapi húsvéti miséjén.

A római katolikus egyházfő emlékeztette a hívőket a "kegyetlen és véget nem érő, gyakran elfeledett" afrikai konfliktusokra, továbbá megújított, tartós és őszinte erőfeszítéseket sürgetett az izraeli-palesztin konfliktus rendezése érdekében. Emlékeztett arra, hogy májusban ellátogat a Szentföldre. A 81 éves katolikus egyházfő kijelentette: A feltámadott Krisztus előttünk jár és mutatja az utat. Ő a mi reményünk. Ő a világ igaz békessége. Szavait a Szent Péter bazilika előtt mintegy százezer hívő és turista hallgatta a felhős ég alatt.

Felszólította a hívőket, hogy az igazságosság, a könyörületesség, a szeretet és a megbocsátás fegyverével szálljanak szembe a világot sújtó csapásokkal. A kiterjedt ínség, pénzügyi zűrzavar, régi és új keletű szegénység, nyugtalanító klímaváltozás idején sürgetően szükséges olyan távlatok megnyitása, amelyek alkalmasak arra, hogy reményt keltsenek - figyelmeztetett. Az erőszak és a nyomor sokakat arra kényszerít, hogy a túlélés lehetőségét keresve elhagyják hazájukat - mondta. Utalt a terrorizmus veszélyére is, valamint arra, hogy növekszik az aggodalom a bizonytalan jövő miatt.

A pápa emlékeztett a 294 halálos áldozatot szedő hétfői abruzzói pusztító földrengés 40 ezer túlélőjének a szenvedésére is. XVI. Benedek a tervek szerint rövidesen a katasztrófa sújtotta Abruzzo régióba utazik, imádkozik a túlélőkért.

A Jézus Krisztus feltámadását ünneplő mise csúcspontján a pápa 63 nyelven, köztük magyarul elmondta a hagyományos húsvéti üzenetet (Krisztus feltámadott, alleluja - hangzott el magyarul) és az Urbi et orbi (a városnak - Rómának - és a világnak szóló) apostoli áldást.

forrás: MTI



2009. április 12., vasárnap 17:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület