CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Középiskolai ismeretterjesztés XXI.századi show elemekkel

Műszaki és természettudományos roadshow-n a Magyar Innovációs Szövetség THE programja és a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája

Magyar Innovációs Szövetség THE - Tudományos - Hasznos - Emberi - programja országjáró sorozatában középiskolákat látogat meg a műszaki és természettudományok népszerűsítése céljából. A releváns érdeklődésű, szakterületű középiskolások orientálása ezen hiányszakmák felé segítséget nyújthat egy sikeres életpálya felé való elindulásban. A kezdeményezés egyik kiemelt felsőoktatási partnere a tatabányai székhelyű Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF), amely főként mechatronikai és energetikai képzéseivel a régió kiemelkedően magas színvonalú műszaki oktatást nyújtó felsőoktatási intézményének számít. A MÜTF különösen fontosnak tartja a középiskolás diákok információkkal való ellátását, támogatását a jövőjük megtervezésében. Az együttműködés a kutatás-fejlesztés és az innováció jelentőségét hangsúlyozza, valamint a MÜTF képzéseinek bemutatását is tartalmazza.

Április 22-a a Föld napja, ennek jegyében Tatán, a Bláthy Ottó Szakközépiskolában, majd ezt követően április 23-i oroszlányi, Lengyel József Gimnázium és Szakközépiskolában megtartott, valamint az április 27-én, Tatabányán, a Péch Antal Műszaki Szakképző Iskola és Gimnáziumban kerül sor a másfél órás interaktív előadásokra. Minden helyszínen a Magyar Innovációs Szövetség THE programjának rövid ismertetése után kerül sor két sikeres fiatal kutatók, mérnökök által megtartott rövid előadásra, ahol a Microsoft képviselője, valamint az ELTE geográfus-planetológusa szólal meg. A program tartalmazza a műszaki felsőoktatásba való bejutás stratégiáit, amiről a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának rektor helyettese, a műszaki képzés vezetője beszél a végzős diákoknak. Az előadás izgalmas és interaktív formában hasznos és szórakoztató ismeretekkel fogja gazdagítani a fiatalokat - elhelyezkedési és munkaerőpiaci gyorstalpalóval a meghívott fejvadász cég képviselője, míg izgalmas és látványos természettudományos kísérletek végrehajtásával a Csodák Palotájának munkatársának jóvoltából. Az előadás végén a hallgatók jelentkezhetnek a THE-MÜTF klubjába, mely számos műszaki és természettudományos eseményen és pályázaton való részvételt biztosít a diákok számára térítésmentesen.

Helyszínek és időpontok:
Április 22 Tata, Bláthy Ottó Szakközépiskola, 12:30
Április 23 Oroszlány, Lengyel József Gimnázium és Szakközépiskola, 13:30
Április 27 Tatabánya, Tatabányán, a Péch Antal Műszaki Szakképző Iskola és Gimnázium, 14:00



2009. április 21., kedd 12:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület