CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Látogatócsúccsal zár a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Vasárnap délutánig 61 ezernél is többen keresték fel a seregszemlét, amelyen a legtöbb érdeklődőt a Gyermek(b)irodalom vonzotta.

Tavaly több mint 60 ezer látogatója volt a könyves seregszemlének. Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MMKE) igazgatója szerint egyelőre nem érezni a válságot a könyvfesztiválon. Kiemelte: a könyvfesztivál négy napja alatt nyolc teremben reggeltől estig telt házzal több mint 400 program zajlott le. A könyvfesztivál díszvendége, az orosz Booker-díjas Ljudmila Ulickaja a nyitónapon vette át a Budapest Nagydíjat.

Az igazgató sikeresnek értékelte a díszvendég ország, Románia programjait is. Szerinte az idén két célcsoportot is sikerült megszólítani a rendezvénnyel: a világhírű Ljudmila Ulickaja - a fesztivál első női díszvendége - jelenléte a "magas irodalmat" kedvelőket vonzotta az eseményre, a filmcsillag Tony Curtis pedig azokat, akik szerették volna testközelben látni a Van, aki forrón szereti című film magyar származású amerikai sztárját. Zentai Péter László szerint sikerült közelíteni a kiadók és a könyvkereskedők álláspontját a fesztivál előtt kirobbant árrésvitában is.

A könyvfesztivál keretében csütörtöktől vasárnap estig csaknem ötvenezer kiadvány közül válogathattak az irodalomkedvelők. A fesztiválra számos kiadó időzítette újdonságait, a rendezvényre több mint 100 új kötet jelent meg. A kiállítók húsz országból érkeztek a Millenáris parkba, amely másodszor adott otthont a rendezvénynek. Az idei díszvendég ország, Románia mintegy 30 szerzővel érkezett a seregszemlére. A kísérőrendezvények között dedikálások, felolvasások, beszélgetések, szakmai tanácskozások és kiállítások kaptak helyet. A zárónapon átadták az Év gyermekkönyve, az Év kiadója és az Év kereskedője díjakat

Forrás: MTI



2009. április 28., kedd 08:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület