CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Hangfoglaló Hétfő a Líceumban


Sopronból egyedüliként a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum együttese jelentkezett a Hangfoglaló Hétfő vetélkedőre. A berzsenyis diákok számítanak a soproniak internetes szavazatára, produkciójukkal - természetesen - szeretnének nyerni és egyben Sopron jó hírnevét is öregbíteni. A Berzsenyi Dániel Líceum produkciójára 2009 június 1-12. között lehet a szavazatokat leadni.

Zene nélkül mit érek én?! - Majd megrepedtek a falak úgy énekelte a Berzsenyi Líceum együttese Máté Péter és S Nagy István szerzeményét a május 25-i nyilvános felvételen, amit a HANGFOGLALÓ HÉTFŐ címmel meghirdetett országos a pályázatra küldenek be a berzsenyis diákok.

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) együttese Sopronból egyedüliként jelentkezett a HANGFOGLALÓ HÉTFŐ címmel meghirdetett országos vetélkedőre, amelynek lényege, hogy az iskolák, ezt a dalt adhatták elő a mai, májusi hétfőn, feldogozva, vagy változtatások nélkül, hogy majd egy szakértő zsüri értékelhesse az iskolákból beérkező produkciók rögzített felvételeit.

Az együttessel közösen csápolt, énekelt és tapsolt Líceum népes diákközönsége és Tölli Balázs líceumigazgatóval együtt több tanár is.

20090525hangfcikk01.jpg

A ma készült videót a http://www.youtube.com/ oldalra kell feltölteniük a pályázóknak, majd a feltöltött videó URL címét kell elküldeni a szervezőknak.

A videó ekkor megjelenik a www.hangfoglalasonline.hu oldal Hangfoglaló Hétfő menüpontjában, ahol 2009 június 1-12. között lehet rá szavazatokat leadni.

A Berzsenyi Líceum együttese számít a soproniak szavazatára.

A közönség szavazatai alapján a legjobb öt előadás kerül a zsűri elé. Szavazni a www.hangfoglalasonline.hu oldalon lehet 2009 június 1-12 között.

Az eredményhirdetés 2009. június 15-én lesz, a legjobbnak ítélt előadás 1.000.000 Ft.- értékű hangszer, hangtechnikai eszköz felszerelést nyer, továbbá fellépési lehetőséget az október 2-4. megrendezésre kerülő Hangfoglalás kiállításon.

20090525hangfcikk02.jpg

Sok szempontból szükséges ma Magyarországon népszerűsíteni a zene, a zenélés gondolatát. A zenélés, zenetanulás hasznosságát az emberek alakítására, különösen a gyermek és ifjúság kori zeneoktatásnak a személyiségfejlődésre, az oktatás egyéb területeire is kifejtett hatását számos magyar és nemzetközi kutatás és tanulmány támasztja alá - írják - többek között - a versenyt kiírók a megfogalmazott célok között.

BTÉ



2009. május 25., hétfő 21:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület