CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Kétszáznál több fellépő és különleges programok a VOLT Fesztiválon

Tíz színpadon kétszáznál is több fellépő, köztük számos hazai és nemzetközi sztár ad koncertet a 17. VOLT Fesztiválon július 1. és 4. között Sopronban.

A koncertek mellett azonban izgalmas színházi produkciókat, kerekasztal-beszélgetéseket is kínál a rendezvény - mondta Vető Viktória, a szervező Sziget Kft. sajtófőnöke az MTI-nek hétfőn. Az idei eseményre még nagyobb érdeklődésre számítanak, mint tavaly, amikor gyakorlatilag megduplázódott az Ikva-parti város lakossága: az elmúlt évben ugyanis 77 ezren látogattak el a 60 ezer lakosú városba.

A sajtófőnök ismertetése szerint a VOLT-ra érkezik a több év után új lemezzel és fesztiválturnéval jelentkező amerikai Limp Bizkit, az ugyancsak amerikai metál-ikon Marilyn Manson és a Franz Ferdinand brit szupercsapat. Élő show-t mutat be a ritkán turnézó francia techno-producer, Laurent Garnier, és ugyancsak élő produkcióval jelentkezik a brit Freestylers legénysége.

A VOLT-on ünnepli 40. születésnapját a világhírű funky zenekar, az Earth, Wind & Fire. A hétszeres Grammy-díjas amerikai együttes, a 70-80-as évek Amerikájába viszi el zenéjével a közönséget. A fesztivál nyitó eseményeként Ákos ad koncertet, az énekes azonban nem a fesztivál állandó helyszínén, a kempingben lép fel, hanem a Soproni Sportcentrumban, mivel az Ákos 40+1 című turné előadásai színházi jellegűek, ülőhelyesek.

Számos egyházi és civil szervezet is részt vesz a fesztiválon és ad alkalmat a fiataloknak, hogy az őket érintő aktuális kérdésekről véleményt cserélhessenek. Egyre több törzsvendég viszi magával gyerekeit is a VOLT-ra, ezért állandó gyerekprogramokkal, ügyességi játékokkal, kézműves időtöltéssel várja a VOLT-ovi a legkisebb fesztiválozókat négy napon át.

Lesznek extrém helyszínei is az idei fesztiválnak. Talán a legkülönösebb közülük a sopronkőhidai börtön, ahová rabomobillal viszik el a börtönéletre kíváncsi fesztivállátogatókat.

(MTI)



2009. jĂşnius 17., szerda 13:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület