CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Napsütéses fesztiválunk lesz
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 1., szerda

220 zenekar és Dj, színház, beszélgetés, előadás, sport és kalandos vetélkedők, sőt még trabantfestés is várja az idei VOLT Fesztivál látogatóit.

220 zenekar és Dj lép fel idén a VOLT fesztivál 10 színpadán, köztük a nemzetközi élvonalból olyan nevek, mint a Franz Ferdinand, a Limp Bizkit, Marilyn Manson vagy az Earth Wind & Fire experience és természetesen a hazai élvonal, amelyben számos kuriózum között a legfontosabb Révész Sándor színpadra lépése.

A zenén túl lesz színház, számos beszélgetés és előadás, humor, de sport és kalandos vetélkedők is várják a nagyérdeműt, sőt neves képzőművészek Trabantot is festenek majd. Mindez július 1-4-ig a hűség városában, ahol az előrejelzések szerint az idő is kegyes lesz a fesztiválozókhoz.

Június 30-án 18 órakor nyíltak meg a 17. VOLT Fesztivál kapui. Ma 14:30-kor már hallhatjuk Badár Sándor fergeteges dumaáradatát és több színpadon már kora délután beindul az üzem. A hivatalos fesztiválmegnyitó azonban július 1-jén 18 órakor a soproni Arénában, a korai VOLT Fesztiválok helyszínén lesz, ahol az immár 41 éves Ákos adja elő az "Ákos 40+1" turné záró, egyben a VOLT nyitó előadását. De visszatérve a Lővér kempinghez, a fesztiválon a legszembeötlőbb változás a Nagyszínpad látványában lesz, tudniillik a szervezők, a nemzetközi produkciók igényei és a közönség kiszolgálása érdekében jelentősen növelték ennek méretét, valamint hang- és fénytechnikáját. Így idén a Nagyszínpad 10 méterrel szélesebb 4 méterrel mélyebb és 4 méterrel magasabb lesz. A hangtecnhika 220.000 watt teljesítményű, s erre a színpadra a szervezők egy, a világ élvonalába tartozó, digitalis vezérlésű Meyer Sound hangrendszert hozattak. Nagyobb teljesítményű és jobb minőségű intelligens lámpákat szereltek idén fel a Soproni Nagyszínpadra, összesen 80 darabot a hagyományos lámpák számát pedig 160-ra növelték.

A látogatók tisztálkodását a helyszínen közel 250 tusoló és mosdó biztosítja, továbbá 300 WC áll a nagyérdemű rendelkezésére, köztük olyanok, melyeket a kerekesszékes látogatók is használhatnak, illetve olyan konténer WC-k is, amelyek a megszokottnál kulturáltabbak és higiénikusabbak.

A fesztivál területén egészségügyi bázis működik összesen 49 fővel, 1 rohamkocsival, 1 esetkocsival, 1 mentőkocsival orvosokkal, ápolókkal, több járőrcsoporttal és kisegítő személyzettel, így a vendégek biztonságban érezhetik magukat a VOLT 4 napja alatt.



2009. jĂşlius 01., szerda 11:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület