CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Gumicsizma, esőkabát, sár
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 2., csütörtök

A szerdai esőzés nyomait még gyorsan beszívta a nagy hőségben kiszáradt föld, de a csütörtöki vihar alatt leesett nagy mennyiségű vízzel már nem bírt. Fél óra alatt olyan sárdagonya lett a fesztivál területén, hogy még az is sáros lett, aki csak egy helyben állt, és meg sem mozdult. Előkerültek a sátrakból a gumicsizmák, de akadt olyan bátor vállalkozó is, aki papucsban próbálkozott.

Délután 5 körül értünk fel a Lővér Campingbe, ahol még elcsíptük a Csík zenekar koncertjének végét. Az utóbbi időben egyre népszerűbb együttessel fellépett Lovasi András is, aki a Tankcsapda jól ismert "Üljenek a fiúk ölébe a lányok" c. számát is elénekelte "Csík-zenére". A siker nem maradt el. A Nagyszínpad előtti hangulatot fokozta a Vad Fruttik fellépése. Engem mindig megmosolyogtat ez a fantázianév, de a számaik nagyon jók és egyre több rajongójuk van, ezért is kaptak helyet a Nagyszínpadon.

A Kaukázus rajongók kicsit pórul jártak, mert pont az ő koncertjük alatt kezdett el szakadni az eső. A lelkes fanatikusokat persze ez sem tántorította el, de mi inkább fedél alá vonulva hallgattuk őket, és reménykedtünk, hogy a Kispál és a Borz koncertre majd eláll az eső. Így is lett, ezért bementünk az első sorokba és örültünk, hogy "nincsen veszélyben a csiga". Persze nem maradhattak ki az örök Kispál-klasszikusok, mint a "Ha az életben", az "Emese" és a "Zsákmányállat". A délutáni vendégszereplést is viszonozta Lovasi és meghívta a Csík zenekar zenészeit, így végre újra hallhattuk a "De szeretnék" című számot is.

Időközben teljesen elállt az eső és egyre nagyobb tömeg gyűlt össze a Nagyszínpad előtt, hiszen várhatóan az est fénypontja, a Limp Bizkit koncert következett. Nem voltak elvárásaim, mert olyankor valahogy mindig csalódás a vége. Fred Durstékben azonban nem kellett csalódni, remek koncertet raktak össze. Nagy örömömre a „Behind blue eyes” c. számukat is lejátszották, igaz, csak a ráadásban.

Az est hátra lévő részében a Pesti Est Színpad – Unicum – Coke Club sátor közötti útvonalon mozogtunk. Helyenként csúsztunk-másztunk a sárban, de megérte. A Pesti Est Színpadon éjféltől zajlott a Jalapeno Night Show: Kraak and Smaak, Skeewiff, Soupa Soul. Hogy pontosan melyik mikor játszott, nemigen tudom megmondani, de kis barátaimmal egyetértettünk abban, hogy remek hangulat keveredett ott. Gumicsizmában, esőkabátban, sárosan. Csak remélni tudtuk, hogy másnap is hasonló lesz a folytatás...

-bv-



2009. július 03., péntek 12:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület