CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Hogy VOLT!
VOLT Fesztivál 2009
2009. július 1. - július 4.

Négy nap, kevés esővel, teltházas zárónappal és 79 ezer látogatóval. Véget ért a 17. VOLT Fesztivál.

Esős kezdés után verőfényes véget ért a 17. VOLT fesztivál, ahol a Limp Bizkittől Marilyn Mansonig 220 zenekar és Dj szórakoztatta a nagyérdeműt a négy fesztiválnap alatt. A legtöbben a zárónapon fesztiváloztak együtt, Marilyn Manson napján teltház volt a VOLTon.

Nem csak a fesztivál közönsége, de a fellépők is remekül érezték magukat Sopronban. A Franz Ferdinand tagjai például bebicikliztek a belvárosba, Laurent Garnier stábja pedig helikopteres túrát tett a környéken. A Limp Bizkit tagjai, miután lejöttek a színpadról, hajnal 4-ig buliztak a Nagyszínpad mögötti backstageben. Hazafelé menet még betértek Sopron szélén egy hypermarketbe, ahol Fred Durst játékokat vett gyerekének, aki elkísérte őt Sopronba. A Franz Ferdinand énekese pedig lenyűgözve nézte a 30Y koncertjét a színpad széléről, majd úgy döntött, hogy a közönség soraiból csápoi Beck Zoliéknak. Marilyn Manson kis híján elkésett a VOLTról, a bécsi szállodáját ugyanis a VOLT sofőrjei, az éppen a városban zajló melegfelvonulás miatt nem tudták megközelíteni, így a kultikus sztár az utcán bámészkodva várt az autójára, a hatalmas érdeklődéssel kísért fellépése után hazafelé tartva pedig még betért a helyi Mc Donald’s-ba...

A VOLT négy napján a helyszínen alkotott Ef Zámbó István, valamint Pál Dániel és Pál Kálmán kortárs művészek, akik a Páneurópai Pikneikre emlékezve két Trabantot varázsoltak át. A Trabantfestés során szerephez jutott Fodor Tamás, Sopron polgármestere is, aki a VOLT szerevezőivel közösen ajándékozza majd el augusztusban a műalkotásokat.

Meglehetősen becsületesek a VOLT látogatói: a talált tárgyak osztályán ugyanis a tucatnyi szokásos, kevésbé értékes holmi mellett értékesebb eszközöket is leadtak a megtalálók, sőt akadt egy pénztárca is, melyben több tízezer forint volt.

Ezerkétszáz életet is megmentettek a VOLTozók. A véradóbázison ugyanis a 4 nap alatt 400 adag vért vettek le a látogatóktól. Amint azt Gráczol Hajnalka, a Vöröskereszt soproni területi szervezet vezetője elmondta, egy adag vér 3 ember számára lehet akár életmentő is.

Magukra és egymásra is vigyáztak a VOLT látogatói. Ez derül ki abból, hogy a baleseti és a biztonsági ügyeleti jelentések semmi különös esetről nem számoltak be, amely példátlannak mondható egy ilyen méretű tömegrendezvény esetében.

A nagyszínpados zárókoncert végeztével elindult a fesztivál bontása és a teljes költözés 3 napig tart majd. A szervezők nagy figyelmet fordítanak arra, hogy semmi nyoma ne maradjon a bulinak: 150 ember takarít a rendezvény területén és a környező utcákban, mindent megtesznek azért, hogy Sopron lakói továbbra is büszkén és szeretettel gondoljanak Magyarország egyik legjelentősebb kulturális eseményére.

A fesztivál tehát most elbúcsúzik Soprontól, de egy év múlva újra visszajön, sőt, a rendszeresen felmerülő pletykáknak ellentmondva a VOLT és Sopron város vezetése örökre hűséget fogadtak egymásnak. Hiszen ma már 79000-en vallják: mindenütt jó, de legjobb Sopron!



2009. július 06., hétfő 08:43


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület