CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

Köztisztviselők Napja 2000.

Idén  június 28-án a tartották meg a Köztisztviselők Napja alkalmából rendezett ünnepséget.
Hanzséros Ágnes köszöntötte az ünnepségen résztvevőket, majd a Soproni Zeneiskola ütő-együttese játszott a jelenlévők tiszteletére.

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester beköszöntője után Dr. Németh Éva helyettes államtitkár asszony, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője beszédében ezer éves államiságunk, ezer éves közigazgatásunk  és tíz éves önkormányzatiságunk ünnepén ennek alapgondolatát idézte:
"Ha azt akarjuk, hogy valami jó legyen, csináljuk meg magunk. Számos helyi ügy van, amelynek valamely meghatározott módon való eldöntése a helybelieknek fontos, de a másutt lakók, valamint a központ számára közömbös. Nincs ok arra, hogy ez ne az ő óhajuk szerint legyen, amely az összes körülményeket legjobban tudja számba venni."
Az önkormányzat a közigazgatás része, így megfogalmazódik a magyar közigazgatás eszménye, "amely az ember és a nemzet szolgálata, a legjobb megoldásért való eleven felelősségérzettel."

1997 óta ünnepelhetjük a Köztisztviselők Napját a szakma elismeréseként, amely nem lehet meg képzés, továbbképzés, a közösség iránti felelősségérzet nélkül.

"Minél kevésbé ismeri az ügyfél hatáskörünk korlátját, annál inkább sorsa intézőjének tekint. Ezért a legkisebb ügyet is abban a tudatban kell intéznie minden tisztviselőnek, hogy nem a maga nevében, hanem az állam nevében cselekszik. Ami az egyes emberrel történik, az az egésznek a sorsát vagy legalább lelkületét irányítja."

Kiemelve a Kormány közigazgatás-fejlesztési határozatát, amelynek alapján növekedni fog a városi önkormányzatok szerepe, feladat- és hatásköre, fontos lépés a köztisztviselői rendszer folyamatban lévő átalakítása, amely megfelelő erkölcsi és anyagi elismerést biztosíthat a közigazgatásban dolgozók számára.

Németh Éva szavalata után Koltai Miklósné dr. jegyzőasszony köszöntötte a 10, 20 és 30 éve folyamatosan a köz szolgálatában dolgozó kollégákat, és átadta a hűségjutalmakat.

10 éves közszolgálati hűségjutalomban részesült:

Nagy Julianna
Fabó Károlyné
Dr. Tölli Katalin
Kovácsné Katona Ibolya
Qaimné Tóth Judit

20 éves közszolgálati hűségjutalomban részesült:
Sebestyén Csabáné
Patzner László
Bendly Jánosné

30 éves közszolgálati hűségjutalomban részesült:
Pinezits Mátyásné

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése a köztisztviselők szakmai munkájának elismerésére Thurner Mihály emlékgyűrűt adományozott idén második alkalommal.
Az erre kijelölt bizottság és a hivatal dolgozóinak titkos szavazata alapján 2000-ben tehát a Thurner Mihály emlékgyűrűt kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül Horváthné Dr.Sütő Terézia, a Szociális Iroda vezetője kapta. A gyűrűt
dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Koltai Miklósné dr. jegyzőasszony adta át az ünnepeltnek.

A Thurner Mihály emlékgyűrű Soltra E. Tamás szobrászművész tervei alapján készült, az oklevelet Gerencsér Tamás grafikusművész készítette.
Horváthné Dr.Sütő Terézia 1962-ben került a Városi Tanács VB. Egészségügyi osztályára mint adminisztrátor. A gyors- és gépírói iskola és a Közgazdasági Technikumi érettségi után 1966-ban szociálpolitikai előadónak nevezték ki.
Elvégezte a szociális ügyintézői szaktanfolyamot. 1968-tól 1978-ig mint járási szociálpolitikai főelőadó dolgozott, majd 1978-ban került a Városi Tanács VB. Egészségügyi Osztályára mint szociálpolitikai főelőadó. Egy év múlva csoportvezetői megbízást kapott.
A szociálpolitikai feladatok ellátása mellett mindvégig, illetve 1966-tól ügyrendi felhatalmazás alapján mint az egészségügyi osztályvezető általános helyettese, tevékeny részt vállalt az ágazat egészének szervezésében, a szakmai célkitűzések megvalósításában.
1981-ben jogi diplomát szerzett az ELTE Állam és Jogtudományi Karán.
1987-ben Városi Főtanácsossá, majd 1989. április 1-től Sopron Város Tanácsa a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetőjévé nevezte ki. Az iroda elnevezése és feladata az eltelt időben többször módosult, de vezetője mindvégig Horváthné Dr.Sütő Terézia maradt.
Horváthné Dr.Sütő Terézia ügyfelekkel való bánásmódja példaértékű, ami a rászorulók iránt tanúsított tiszteletben, együttérzésben és segíteni akarásban nyilvánul meg. Rendkívüli szociális érzékenységgel rendelkezik, és minden lehetséges eszközzel azon fáradozik, hogy segítsen a rászorulókon.

Közreműködött többek között:

  • a Nagylózsi Időskorúak Szociális Otthona 100 férőhelyes bővítésében,
  • a Sopron Balfi utcai Szakosított Szociális Otthon rekonstrukciójában,
  • 46 férőhelyes emeltszintű gondozóház kialakításában,
  • a szociális alapellátás intézményrendszerének kialakításában,
  • 60 férőhelyes hajléktalan-otthon létesítésében.
Tudományos tevékenysége:
  • közel 30 alkalommal tartott előadást tudományos szakmai konferencián,
  • négy tankönyvet írt a szociális szakemberek oktatására,
  • hét éve szervez Sopronban tudományos szakmai konferenciákat.
Oktatási tevékenysége:
  • 1986-tól 1990-ig az Egészségügyi Továbbképző Intézet szociális ügyintézői képzésén tanított,
  • 1994-től jelenleg is az Egészségügyi Továbbképző Intézet szociális gondozói és ápolói képzésében vesz részt,
  • a soproni Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán 1994-től 1997-ig a szociálpedagógus szakon társadalom- és szociálpolitika, szociális jog, államjog, közigazgatás, valamint gyermek- és ifjúságvédelem tantárgyakat oktatott.
Társadalmi tevékenysége:
  • a Kormány által létrehozott Idősügyi Tanács tagja,
  • a Magyar Szociálpolitikai Társaság elnökségi tagja,
  • a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Tanács Sopron Város Közgyűlése által delegált tagja.
Kitüntetése:
  • Horváthné Dr.Sütő Terézia munkájával hozzájárult a magyar nép egészségügyi ellátásának fejlesztéséhez, s az e tevékenysége során elért kimagasló teljesítménye elismeréséül a népjóléti miniszter 1996-ban Batthyány-Strattman László Díjat adományozott részére.
Munkája során rendkívül jó kapcsolatot alakított ki a hivatal dolgozóival, s a mindenkori hivatali és városvezetéssel. Szakmai és emberi tevékenysége mindig példaként állt és áll a fiatalok előtt, akik körében tiszteletet és megbecsülést vívott ki magának.

A szózat eléneklése után az ünnepség befejezéseként Horváthné Dr.Sütő Terézia és dr.Gimesi Szabolcs polgármester megkoszorúzta Thurner Mihály szobrát.

~sztoth



Polgármesteri Hivatal



2000. június 29., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület