CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Alvás helyett buli
Balaton Sound 2009
2009. július 11., szombat

A Balaton Sound harmadik napja, mégis sok-sok ember ácsorgott türelmetlenül a Keleti-pályaudvaron a programfüzetét nézegetve. Vajon milyen koncertekről maradok le a vonat egy órás késése miatt? Sebaj, majd alvás helyett bulizunk!

Az út hamar eltelt. Odaérve pedig nem volt nehéz kitalálni, merre is van a fesztivál. Csupán követtük a tömeget. Még mielőtt bementünk volna "gyorsan" felmarkoltunk egy kis folyadékot a boltban, és letelepedtünk sütkérezni a partra. Délután háromkor az emberek még csak éledeztek az előző buli után. Hűsítő fürdőt vettek a Balatonban vagy éppen hideg sörrel oltották szomjukat. Időközben nekünk is megjött a party-hangulat, így szépen lassan befolydogáltunk a fesztivál területére. Miután jól a fejünkbe véstük melyik színpad merre is van, (megjegyzem nem volt nehéz) sanda mosollyal az arcunkon figyeltük a lődörgő tömeget. Ki itt ki ott henyélt.

Aztán hatot ütött az óra és egyszeriben minden megváltozott, az emberek mozgolódtak, kisebb csoportokba verődve gyülekeztek a színpadoknál, a pultok előtt pedig hosszú sorok kígyóztak. Elindult a "fesztiválozók" harmadik napja. Eskorzo! Egy könnyed kis SKA bemelegítésnek pont megfelelt. Ráadásul még a tömeg sem nőtt akkorára, hogy a nagy őrjöngés közepette kilötykölje a drága sörömet. A zenekar kitette magáért, ugrált, táncolt, tombolt a színpadon, így kissé megfáradva, de annál jobb kedvel lavíroztunk át a másik koncertre. A Zagar elég sokat váratott magára, de végül is egy fergeteges koncerttel lepett meg bennünket. Senki sem bírta táncolás, tapsolás, üvöltés nélkül. Időközben pedig besötétedett, ami csak tovább fokozta a partihangulatot. Az adrenalinnal feltöltődött tömeg a majdnem két órás koncert után is alig akarta elengedni a zenekart. Egy két ráadás számmal azonban többé-kevésbé kiengesztelődtünk, majd következhetett az este második fele.

Minél közelebb lettünk az éjfélhez, annál nehezebben jutottunk be a mosdóba, illetve egyáltalán odáig annyi ember tódult be a fesztivál területére. Esélyük nem volt a hátul álló nézőknek bejutniuk az első sorokba. Nekünk ez nem számított partizán módra vándoroltunk egyik színpadtól a másikig, hallásunkra hagyatkozva, mire is akarunk éppen ropni.

Zsuzsa



2009. jĂşlius 15., szerda 14:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület