CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Strand, buli, ilyesmi
Balaton Sound 2009
2009. július 12., vasárnap

Hősünk folytatja a hétvégi programját az idei Balaton Soundon, és kipróbálja, milyen mezítláb táncolni.

Kit itt kit ott ért a reggel melege. Parton, sátorban, színpad előtt, mellett, rajta, alatta:oD S bár meglepő, de mégis akadtak olyanok, így a fesztivál vége felé is, akik reggelig talpon voltak. Kissé nehézkesen táncoltak már ugyan, de kitartásuk díjazandó. Bár délelőtt is lett volna mire riszálni, azért mi is inkább a többiek példáját követtük. Regenerálódtunk. Az idő a fesztiválozóknak kedvezett. Napsütés, meleg, hűsítő Balaton, hideg sör. Egy kiadós pancsolás után kisebb árnyékba húzódva durmoltak az emberek a parton. Nem volt rossz ötlet, hát mi is leheveredtünk. Persze mi a jó ebben a fesztiválban? Nyilván a non-stop strand. Akadtak azonban más programok is.

Röplabda, bungee jumping, katapult. Bár szerény személyem szerint a labdás játékon kívül a többinek még a neve is rémisztő, szinte a nap 24 órájában foglaltak voltak ezek az extrém szerkezetek. Pár órát mi is eltöltöttünk azzal, hogy ijedt, ám de elismerő fejjel bámultuk a zuhanó egyéneket. A nagy melegben azonban nem ártott magunkkal vinni egy kis vizet sem. Hamar elterjedtek az olcsó költségvetésű, a kis táskában is könnyen tárolható vizipisztolyok. Mellesleg, ha valaki nem volt jó az ismerkedésben, egy-egy ártatlan spriccolással, akár még beszélgetést is kezdeményezhetett. Persze a megfelelő helyre kell célozni és persze a megfelelő emberre is, ha csak nem akarunk péppé válni. Mufurc, 4 napja nem aludt, nagy darab kidobó emberek ágyékon spriccolása tehát nem ajánlott. Egy kiadós alvás, evés, garázdálkodás, ivás kombinációja után következhetett a buli. Eljött az utolsó este: Moby, Noze, Royksopp, Karamelo Santo és még sokan mások. Mondanom sem kell, hogy melyik előadó volt aznap este a leglátogatottabb. Mobyra csak úgy tódultak az emberek. Sokan csak ezért látogattak le Zamárdiba.

A vélemények megoszlanak, néhányan többet vártak az előadótól, bár azért szerintem senki sem panaszkodhat. Koncertről koncertre vándoroltunk, ugráltunk, táncoltunk, sikítottunk, ahogy szokás az ilyen helyeken. Miután mindenki felélte az összes energiatartalékát, elindulhatott akár haza is a hajnali vonattal. Sokan így is tettek. Nagyon, nagyon, nagyon sokan. A Sound tanulsága pedig: Mindig legyél kényelmes cipőben! Mezítláb táncolni viszont jó!

Zsuzsa



2009. jĂşlius 15., szerda 14:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület