CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Hangolódjunk a Szigetre

Még alig pihentük ki a VOLT-Fesztivál fáradalmait, és még mindig a Balaton Soundról olvassuk a záró híreket, de a fesztiválszezon nem áll meg. Dübörög, zakatol, nem hagy minket pihenni...

A legnagyobb dobásnak a már nemzetközileg is egyre jobban ismert Sziget Fesztivál ígérkezik – immáron 17. alkalommal. Idén ugyan csak öt napos lesz, de ha hozzávesszük a "mínusz egyedik" és a "nulladik" napot is, már meg is van a teljes "Szigetes" hét.

Augusztus 10-én, a mínusz egyedik napon a huszadik születésnapját ünneplő Tankcsapda zenekar ad koncertet a Sziget Nagyszínpadán. Az előzetes hírek alapján látványos hang- és fénytechnikával készülnek, és pályafutásuk minden korszakából megszólaltatnak majd jól ismert dalokat.

Augusztus 11, azaz a nulladik nap programja a "ZENE A RASSZIZMUS ELLEN" címet viseli. Ezen a napon a magyar rockzene képviselői és fiatal, feltörekvő tehetségei lépnek fel a Nagyszínpadon, külföldi vendégekkel kiegészülve. Ezzel párhuzamosan a Világzenei Nagyszínpadon pedig a jazz zene szerelmesei élvezhetik a muzsika hangjait.

A szerdai nappal indul útjára a hivatalos Sziget program, melyben böngészgetve idén is számos csemegét találhatunk. Mindjárt az első nap a Nagyszínpadon láthatjuk a spanyol SKA-P (E) nevű együttest, melyet a ska zene kedvelőinek mindenképpen ajánlunk. A csütörtöki napra jön a Die Toten Hosen (D), mely Németország legjobb punk-rock zenekara és szintén ezen a napon lép majd fel a Norman Cook nevével fémjelzett nagysikerű Fatboy Slim (UK) is. A csemegézésből ne feledjük ki Armin van Buurent (NL), aki a holland trance zene elismert DJ-je és a magyar közönség által igencsak kedvelt, minőségi partykat szokott tolni.

A legerősebb programja – szerintünk – a pénteki napnak lesz, melyre mindenképpen érdemes lesz kilátogatni, még a borsos jegyárak ellenére is.

Különösen nagy öröm a Nagyszínpad programjában látni az ausztrál JET (AUS) zenekart, akik az "Are You Gonna Be My Girl" című számukkal robbantottak egy hatalmasat és azóta nincs egy valamire való buli e szám nélkül. Bizonyára hallhatunk majd számokat a nagysikerű Get Born és Shine On című albumaikból is, de elhozzák nekünk az augusztusban megjelenő Shaka Rock c. lemezük legütősebb dalait is.

Akár le is táborozhatunk pénteken a Nagyszínpad előtt, hiszen érkezik majd egy másik ausztrál, a dark drum’n’bass jeles képviselője, a Pendulum (AUS). Elképzelni sem tudunk jobb váltást, mint a The Prodigy (UK) koncertjét, hiszen a két zenekarnak van egy kis "közös múltja": a Pendulumot a Prodigy Voodoo People számából készített remixe tette világhíressé.

A Prodigytől pedig mindenképpen várhatjuk a nagy slágereiket, mint a No Good, Firestarter és a Poison.

A pénteki napon amúgy a "magyar vonal" is erős lesz, hiszen ezen a napon koncertezik a Vad Fruttik, a Kaukázus és a Lovasi András nevével fémjelzett Kiscsillag együttes is, de a Csík zenekar és vendégei műsorát is meghallgathatjuk a Világzenei Nagyszínpadnál.

Egy zúzós péntek után a szombat is tartogat remek koncerteket: akinek még lesz ereje a negyedik napon, mindenképpen látogasson el Brains koncertre, de persze az abszolút kihagyhatatlan a Placebo a Nagyszínpadon.

A vasárnap ismét rengeteg energiát igényel, hiszen minden idők legsikeresebb punk zenekara, a The Offspring (USA) koncertezik majd. Ki ne ismerné a "Why Don’t You Get a Job?" vagy a "Pretty Fly" című számukat?

Az utolsó "Nagyszínpados" fellépő a 17. Sziget Fesztiválon a Faith No More (USA), akiket már nagyon régóta és nagyon vártak a "Szigetelők". Most megkapják: a kívánság teljesült, jön a Faith No More...

...és már csak alig több, mint három hét és kezdődik a Sziget!

v



2009. jĂşlius 15., szerda 17:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület