CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Forró hangulat az EFOTT-on
EFOTT 2009
2009. július 17., péntek

Immáron az EFOTT negyedik napja telt el ugyanolyan jó hangulatban, mint ahogyan kezdődött. Nemcsak a hőség tombolt, hanem az embertömeg is - nem hiába, az EFOTT idén is felülmúlta az eddigi évek látogatottságát!

Megérkezésemkor már több ezer sátor várt a bajai Petőfi-szigeten. Könnyű volt megtalálni az odavezető utat, csak a fiatalok tömegének vonulását kellett követni. A bejáratnál természetesen előbb átestünk a biztonsági őrök vizslató tekintetén, akik még a bőröndömbe is belenéztek - amit szerencsémre nem tömtem meg gyanús tárgyakkal - , így nyugodt szívvel bemehettem.

Valóságos kihívásnak bizonyult egy talpalatnyi földet találni, ahol felállíthatjuk a sátrunkat. Hosszas keresgélés után sikerült, s utána rögtön körbenéztünk, nehogy lemaradjunk az éppen folyó programokról. Örömmel konstatáltam, hogy a jó hangulat garantált: 11 színpadon kedvelt együttesek hosszú sora szórakoztatta a nagyérdeműt a Civil Falu programjai mellett.

A fesztiválozók a koncertek mellett városnéző túrán is részt vehettek, hogy jobban megismerhessék a halászléről híres Baját. A városba ellátogatva az egyik közeli parkolóban lévő információs pultnál megtudhattuk, hogy a kánikulára való tekintettel akár másfél liter ásványvizet is be szabad vinni a fesztivál területére. "Vagy akár pálinkát, ha víznek álcázzátok" - tette hozzá az információkat adó lány vigyorogva.

Azonban nem csak a hőségtől gördülhettek végig izzadtságcseppek az arcokon, ugyanis széles volt a kínálat a sportlehetőségeket illetően is: strandröplabda, kötélhúzás a Sugovica felett, foci, vízilabda és reggeli torna közül szabadon választhattunk. Az izmainkat pedig egy boxgép segítségével is felmérhettük: ha megütöttem a boxlabdát, kideríthettem, hogy "gizda" vagyok vagy egy izompacsirta "pusztító".

A vállalkozó kedvűek különböző játékokban is részt vehettek: a Nagyszínpad felé haladva páran érdeklődően a magasba tekintve álldogáltak. Egy embert figyeltek, aki a saját maga által épített sörös rekeszekből álló tornyon egyensúlyozva arra készült, hogy egy újabb rekesszel növelje a magasságot, s így megdöntse az eddigi rekordot. Én inkább maradtam a biztos anyaföldön, saját sörömet kortyolgatva.

Sokak örömére zsinórban adták át egymásnak a színpadot a Pokolgép, a Pál utcai fiúk és a Junkies, így az éjszaka nem csak a kánikula miatt telt forró hangulatban. Kispál ugyancsak töretlen sikert aratott a koncertezők körében. A Korda házaspár továbbra is a fesztiválozók kedvencei közé tartozik, és a Belga által adott koncert is óriási népszerűségnek örvendett. A hajnali órákban Dévényi Tibi bácsi vérbeli lemezlovasként biztosította a fiatalok önfeledt szórakozását: előkerült a pöttyös labda is, ami a tömegbe dobva folytatta útját a bulizók között.

Jambrich Nóra
Fotó: Berényi Zsolt



2009. jĂşlius 18., szombat 13:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület