CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Minden jó, ha a vége jó - utolsó nap az EFOTT-on
EFOTT 2009
2009. július 18., szombat

Reggel felkelés után a mosdó környékén kígyózó hatalmas sor kivárását követően a nagy kánikulában kifejezetten örültem, hogy csak hideg víz folyt a csapokból. A frissítő reggeli fürdés után indulhatott a nap - az EFOTT utolsó napja, amely méltón zárta a fesztivált, és a közelgő vihar se tudta megtörni!

Szombat délelőtt a tipikus balatoni kemping látványa tárult elém: sokan a strandra menekültek a rekkenő hőség elől vagy egy-egy fa vagy sátor árnyékában hideg sört kortyolgatva húzták meg magukat. Jó páran a hajósi pincefalu látogatásával töltötték a nap egy részét, ezzel együtt kulturális ismereteiket bővítve: akik beneveztek a turisztikai program által kínált borkóstolásra és az Európában egyedinek számító pincefalu látogatására, azok számára kellemes hűvös és zamatos bor biztosította a jókedvet.

Ismét bebizonyosodott a régi mondás igazsága: "Kicsi a világ!" Többször is felkaptam a fejem a nevem hallatára, és kiderült, hogy sokkal több ismerősöm választotta az EFOTT nyújtotta szórakozást, mint amennyiről tudtam. És mi más lenne jobb egy koncert mellett a baráti társasággal elfogyasztott hideg sörnél?

Vihar előtti csend helyett a fesztiválozók nyüzsgése és a délutáni koncertek fülbemászó dallama töltötte be a bajai Petőfi-szigetet. Habár a programok töretlenül meg voltak tartva, figyelmeztették a fesztiválozókat, hogy a közeledő viharra való tekintettel erősítsék meg sátraikat.

A színpadok környékén lévő homokot rövidesen felkavarta a szél, a Kowalsky koncert alatt pedig hirtelen megnövekedett az egymásra kísértetiesen hasonlító sárga esőkabátot viselő emberek száma. Egyiküket megkérdezve kiderült, hogy a Velke Popovice sörfaluban esőkabátokat osztogatnak a hálás fesztiválozók számára.

Minden jó, ha a vége jó: a közeledő vihar nem mosta el az EFOTT-ot. Késő délután már csak az tűnt fel, hogy néhány ember érdeklődően néz fel egy fa koronájára: egy tűzoltó az ágakon egyensúlyozva igyekezett feljebb jutni, miközben egy humorizálni próbáló fesztiválozó macskákat hívogató hangot adott ki. Kiderült, hogy nem egy rémült cicát kell megmenteni a magasságtól, hanem a vihar miatt veszélyessé váló faágat igyekeznek eltávolítani.

Az időjárás ellenére a koncertek folyamatosan biztosították a jó hangulatot. A Supernem se hazudtolta meg önmagát: az első dallamok után megtelt a színpad előtti tér olyan emberekkel, akik nem az eső elől menekülve, hanem a pörgős ritmus miatt lepték el a fedett helyet. Ezután a Beatrice és a Goulasch Exotica mérte össze erejét az egymással szembeállított színpadokon: nem a tagok izmairól volt szó, hanem arról, hogy melyikük tud a másikat felülmúlva nagyobb rajongói tábort összeszedni.

A Depresszió és Kowalsky sikeres koncertje után a Tankcsapda méltón koronázta meg egy sajátos "show"-val az idei EFOTT utolsó napját. A színpadnál néha-néha fellobbanó látványos lángokkal és az ismert dallamokkal a lobogó hajú énekes, a dobverőket pörgető és a gitárt mesterien pengető zenész együttese hihetetlen rutinnal teremtette meg a tipikus fesztiválos hangulatot, amely kora reggelig folytatódott.

Jambrich Nóra
Fotó: Berényi Zsolt



2009. július 19., vasárnap 19:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület