CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

Az idei EFOTT mérlege: látogatórekord
EFOTT 2009

Az EFOTT népszerűsége töretlen, az utóbbi három évben Debrecenben, Dunaújvárosban és idén Baján is látogatottsági csúcsot döntött a fesztivál..

Idén már a Bajai Halfőző Fesztivál idejére, a mínusz negyedik napon kinyitott az EFOTT kemping, így a fesztiválozók a gasztronómia évében megismerkedhettek a tradicionális bajai halászlével is. Az EFOTT nulladik napján már borítékolható volt a siker: a szervezőknek pótkempinget kellett nyitniuk, amely két nap alatt szinte betelt, noha a sátrazók területe 8000m2-el nagyobb volt az előző évinél. Programdömping az EFOTT-on

Az EFOTT-on idén is igazi programdömping volt: 11 helyszínen közel 300 fellépő szórakoztatta a közönséget, az egyetemi-főiskolai zenekaroktól a legnagyobb kedvencekig. A 2009-es EFOTT egyik legnépszerűbb eseményének az OMEGA szuperkoncertje bizonyult, hatalmas sorokban érkeztek a rajongók. A zenészek az EFOTT Menedzsment munkáját dicsérve kiemelték: "Így kell fesztivált szervezni!".

Napközben is számos lehetőség adódott az aktív és szórakoztató kikapcsolódásra: kötélhúzó-verseny, strandröplabda, foci, vízilabda, rocksztár és Guitar Hero verseny, Velke Popovice-i cseh sörfalu, fröccspont... és megannyi érdekes színfolt.

Sikeres turisztikai programok

Az EFOTT-on végig jó idő volt, a fesztiválozók a hőségben örömmel fürödtek és hűsítették magukat a strandon. A bajai Petőfi-sziget egyébként is csodálatos környezete mellett az idén különösen nagy érdeklődés mutatkozott a turisztikai programok iránt, többek között a Lovasi András által megénekelt gemenci szarvasokat is megcsodálhatták a vállalkozó kedvű efottozók, akár hajón vagy kisvasúton is.

Az egész heti kánikula után az országon végigsöprő szombati vihar elkerülte Baját és a fesztivál helyszínét, így leállás nélkül, valamennyi programot megtartva zajlott a rendezvény.

Teltházas helyszínek

Dévényi Tibi bácsi idén is minden este megtöltötte az egyik legnagyobb sátrat, Korda György és Balázs Klári fellépése szintén osztatlan sikert aratott a - nem csak - fiatal közönség körében. Ahogy valamennyi helyszín, a fesztiválok közül az EFOTT-on debütáló Music Clash is végig teltházzal üzemelt. Itt olyan előadók mérték össze zenei kreativitásukat, mint a KFT és a Superbutt, vagy a Gulash Exotica és a Beatrice. A legemlékezetesebb koncertek között mindenképpen helyet kap a Quimby és a Kispál és a Borz idei fellépése, valamint a Bochkor Gáborral kiegészülve színpadra lépő Ganxsta Zolee és a Kartel, akik élőben is előadták a 2009-es EFOTT hivatalos dalát. A fesztivált az idén 20 éves Tankcsapda felejthetetlen koncertje zárta.

2009-ben az EFOTT-on minden eddiginél többen, közel 64 ezren szórakoztak; utolsó este pedig még a dumaszínházas Kiss Ádám is együtt bulizott a méltán elégedett szervezői csapattal.

EFOTT 2010

Jövőre, 2010-ben Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában lesz az EFOTT!



2009. július 20., hétfő 09:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület