CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Öt nap alatt 400 millió dollár bevételt hozott a Harry Potter

A Harry Potter és a félvér herceg közel 80 millió dolláros (15,3 milliárd forintos) bevételt ért el a hét végén az észak-amerikai jegypénztárakban, a sorozat hatodik részére öt nap alatt világszerte csaknem 400 millió dollárt (77 milliárd forintot) adtak ki a nézők.

A filmet gyártó Warner Bros. stúdiónak más oka is volt vasárnap az ünneplésre: a szerda éjféltől vetítetett produkció öt nap alatt elért 159,7 millió dolláros (31 milliárd forintos) észak-amerikai kasszájával idei hazai összbevétele elérte az egymilliárd dolláros álomhatárt. Ilyen rövid idő - 192 nap - alatt ez még nem fordult elő a stúdió életében. A Paramount stúdió már július 8-án bejelentette, hogy túl van az egymilliárd dolláron.

A Potter-film ezzel a lendületes kezdéssel a folytatások pénzügyi történetébe is jó eséllyel bekerül majd. Egyelőre csak a minap bemutatott Transformers: A bukottak bosszúja vezet előtte; a robotos sztorira júniusban az első öt nap alatt 200 millió dollárért vettek jegyet Észak-Amerikában.

A hétvégi boxoffice-listán a Jégkorszak 3 - A dinók hajnala lett a második 17,7 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) jegyeladással. A Transformers 2. 13,8 milliót (2,6 milliárd forintot) hozott a dobogó harmadik fokán.

A múlt heti listavezető, a Brünó mindössze 8,4 millió dollárral (1,61 milliárd forinttal) került a negyedik helyre. Sacha Baron Cohen komédiája a debütálása óta eltelt tíz napban 49,6 milliót (9,5 milliárd forintot) keresett. Az elemzők szerint a második heti szokatlanul nagy visszaesés azt jelzi, hogy a film nem tudja megközelíteni Cohen korábbi sikerét, a Boratot, s jóval 100 millió dollár alatt végez majd az amerikai mozikban. Az ötödik a Másnaposok 8,32 millió dollárral (1,59 milliárd forinttal). A legénybúcsú kaotikus következményeiről szóló kis költségvetésű vígjáték - a gyártó Warner Bros. számára is kellemes meglepetésként - bemutatása óta már több mint 235 millió dollárt (45 milliárd forintot) hozott.

(MTI)



2009. jĂşlius 21., kedd 23:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület