CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Mi1más  

Magyar siker a 62. locarnói filmfesztiválon

Esztergályos Krisztina Variációk című rendezése nyerte "A holnap leopárdjai" elnevezésű rövidfilm verseny Ezüst Leopárd díját a szombat este véget ért 62. locarnói filmfesztiválon.

A fesztivál Arany Leopárd fődíját nagyjátékfilm kategóriában a zsűri Hsziao Lu-kuo kínai filmrendezőnek ítélte "She, a Chinese (Ő egy kínai nő) című filmjéért. Esztergályos Krisztina 28 perces rendezői diplomamunkája variációkat mutat be "kapcsolatokra szilveszteri hangulatban egy hatalmas, kissé lerobbant, a 80-as években épült, s azóta úgy maradt, lebontás előtt álló balatoni panel-hotelben".

A mozgókép Bálint András, Takács Kati, Kovács Patrícia, Balla Eszter, Elek Ferenc, Haumann Máté, Szabó Kimmel Tamás és Boros Bálint szereplésével készült a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Cinema Film koprodukciójában, producerei Bosnyák Miklós és Garami Gábor - tájékoztatta a Filmunó az MTI-t.

A nagy múltú locarnói fesztivál "A holnap leopárdjainak" keresztelt rövidfilm versenyében többek között olyan mára meghatározó filmművészek tűntek fel első műveikkel, mint Fatih Akin, Paul Thomas Anderson, Laurent Cantet vagy François Ozon.

A Lago Maggiore partján megrendezett filmművészeti seregszemle a filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 12 nemzetközi filmfesztivál egyike Berlin, Cannes, Sanghaj, Moszkva, Karlovy Vary és Velence között.

A nagyjátékfilm kategóriában a zsűri különdíját és a legjobb rendezés díját az orosz Alekszij Mizgirjov Buben.Baraban című filmje kapta. A mezőny 18 nagyjátékfilmje közül a lengyel származású holland rendezőnő, Urszula Antoniak Nothing personal (Semmi személyes) című filmje öt díjat is elnyert, köztük a legjobb első filmes rendezőnek járó díjat.

(MTI)



2009. augusztus 17., hétfő 17:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület