CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Orbán: 'Felszólítjuk a kormányt, hogy vonja vissza a költségvetést!'

Orbán: "Felszólítjuk a kormányt, hogy vonja vissza a költségvetést!"

A napi aktuális kérdéseket és az elkövetkező időszak feladatait tekintették át a Fidesz politikai évadnyitó gyűlésén pénteken a Millenárison, a rendezvényen felszólalt Orbán Viktor pártelnök.

  A rendezvényre országgyűlési képviselők, választókerületi elnökök, önkormányzati, helyi és megyei tisztviselők kaptak meghívást. Az országos gyűlésen napi aktuális kérdéseket tekintettek át, és az következő hetek-hónapok feladatait is számba vették.

Orbán: Az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése

A kormány által benyújtott költségvetés, az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése, mert nemcsak a következő egy esztendőre, de gyermekeink jövőjére is veszély jelent - mondta Orbán Viktor a Fidesz budapesti Országos Gyűlésén.
Utolsó évadját kezdi a magyar politika, utoljára ül össze az Országgyűlés, utolsó költségvetését nyújtja be az MSZP. "Ez a dal lesz a végső" - kezdte beszédét a Fidesz elnöke, majd egy idézettel folytatta, amely nemzedéke fontos mondata volt: "Tanulj fiam, mert azt legalább nem vehetik el tőled!". Ez a gondolat a 20. századi Magyarország alapvető életélményét sűríti magába. A magyar emberek közös élménye, hogy szinte mindent elvehetnek tőlük, amiért megdolgoztak, ami fontos számukra. Mint mondta, az említett mondat egyre többször jut eszébe, mert azt látja, hogy az emberek újra attól szoronganak, hogy megint mindent elvehetnek tőlük. Ez az életérzés pedig az elmúlt évek terméke.

A Fidesz elnöke felhívta a figyelmet arra, eljött az az idő, hogy a jövő reményét is megpróbálják elvenni az emberektől. Ma már a tudást is közvetlen veszély fenyegeti. A veszély neve röviden költségvetés, bővebben egy hazug és felelőtlen "iromány", amely teljes pénzügyi összeomlást eredményezhet, tartós válságba taszíthatja az országot. Következményeként leállhat az egészségügyi rendszer, és összeomolhatnak az önkormányzatokat.
Orbán Viktor rámutatott, más szellemre, más politikára , új mondatra van szükség: "tanulj, dolgozz, építs otthont, alapíts családot, mert a te hazád azt jelenti, hogy ami a tiéd azt nem veheti el senki, soha" - fogalmazott a pártelnök.
Elmondta továbbá, felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza a költségvetést, és álljon félre a változás útjából.



2009. szeptember 11., péntek 19:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület