CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

A Magyar Katolikus Kultúra Napjai

A Magyar Katolikus Egyház művészeti értékeinek bemutatására, szélesebb körű megismertetésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ez év szeptember 15. és 17. között első alkalommal rendezi meg a Magyar Katolikus Kultúra Napjait. A Győri Egyházmegyében, illetve Sopronban a közelmúltban nyílt Katolikus Egyházművészeti Gyűjteményt ezeken a napokon ingyen lehet megtekinteni.

A Katolikus Egyház kulturális értékeinek bemutatására, szélesebb körű megismertetésére szeptember 15. és 17. között rendezik meg a Magyar Katolikus Kultúra Napjait.

A háromnapos rendezvény során mintegy 50 településen közel 100 kulturális program segíti az egyházi kultúra gazdagságának megismerését: a templomokhoz hasonlóan az egyházmegyei gyűjtemények ingyenes nyitva tartással, különleges kincseik bemutatásával, tárlatvezetéssel várják a látogatókat. Több egyházmegyében szerveznek előadásokat, tanácskozást vallás és kultúra kapcsolatáról, valamint kiállítások, irodalmi estek, hangversenyek is találhatók a programok között.

A programsorozat országosan a Szent István Társulat új könyvesboltjának megnyitójával indul Budapesten. Ennek keretében szeptember 15-én 16 órakor Erdő Péter bíboros, az Apostoli Szentszék Könyvkiadójának fővédője és Veres András püspök, a rendezvény szervezőbizottságának elnöke áldja meg a Stephanus Könyvesházat (Budapest V., Kossuth Lajos u. 1.)

A közelmúltban elkészült, http://kultura.katolikus.hu címen elérhető honlapon a Magyar Katolikus Kultúra Napjainak programjait gyűjtötték össze, és folyamatosan bővítik a beérkező újdonságokkal. A honlapon településenként, egyházmegyénként és naptári rendben is áttekinthetők az egyes események.

A honlapot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának munkatársai készítik. A további programajánlókat a sajto@katolikus.hu e-mail címre várják.

***

A rendezvénysorozat a Győri Egyházmegyében zajló programjai keretében az alábbi helyszínek a megadott időpontokban ingyenesen látogathatók:

Soproni Katolikus Egyházművészeti Gyűjtemény (Sopron, Várkerület 25.)
nyitva: 10–16 óráig

Lébény, templom
nyitva: 9–17 óráig

Győr, Apor-kiállítás (Káptalandomb 1.)
nyitva: 9–17 óráig

Győr, Kincstár-Könyvtár (Káptalandomb 26.)
nyitva: 9–17 óráig

Győr, Székesegyház
nyitva: 8–12 és 14–18 óráig
(mindig ingyenes!)





2009. szeptember 11., péntek 20:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület