CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A Heineken Hungária ismét Sopronért és Martfűért


Folytatja tavaly indított és eredményesnek bizonyult, társadalmi felelősségvállalását kifejező akcióját a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. A cég a „Heineken Hungária Sopronért / Martfűért” programmal kívánja kifejezni a városok közösségéhez tartozását és azt, hogy szívügyének tartja a sörfőzésnek tradicionálisan otthont adó városok fejlődését, céljainak támogatását - hangzott el ma a Városházán tartott sajtótájékoztatón.

A 2008-ban elindított „Heineken Hungária Sopronért / Martfűért” program hamar sikeressé vált, hiszen a városlakók örömmel vettek részt egy olyan szavazásban, amelyben voksaikkal anyagi támogatáshoz juttathatják városuk valamelyik alapítványát vagy egyesületét. 2008-ban a Sopronért Mentő Alapítvány egy mentőautó megvásárlásához kapott segítséget, Martfűn pedig a Portyázó Porontyok Alapítvány bővíthette az óvoda játszóterét.

Idén is a városok polgármesterei, Dr. Fodor Tamás Sopronban és Dr. Bakonyi Péter Martfűn a „Heineken Hungária Sopronért” és a „Heineken Hungária Martfűért” programok fővédnökei. Ők tettek javaslatot arra, hogy mely alapítványok és egyesületek kelhetnek versenyre a támogatásért.

Dr. Fodor Tamás köszöntőjében kérte a lakosságot, hogy a tájékoztató keretében nyilvánosan is megjelölt támogatandó szervezetekre minél többen szavazzanak, ezzel is alátámasztva, hogy mindhármuk által megjelölt cél érdemes a támogatásra.

A polgármester fontosnak tartja a kezdeményezést, hiszen azokat a cégeket, gazdálkodó szervezeteket, akik méretüknél fogva a társadalmi felelősségvállalásban kitüntetett szerepet töltenek be és a a mecenatúrában részt tudnak vállalni, a város vezetésének támogatni kell. Azért is fontos és támogatandó ez az akció, mert sem az önkormányzat, sem az állami szféra nem tud minden feladatot felvállalni, az alapítványok, társadalmi szervezetek így hatékonyabban részt tudnak vállalni a különféle helyi gondok megoldásában - mondta Fodor Tamás.

Diós László a Heineken Hungária Zrt. részéről kijelentette: azzal, hogy a városháza helyet ad a tájékoztatónak bizonyítja, hogy érdemes volt elindítan ezt a kezdeményezést. A cég képviselője megköszönte a védnökséget, tudva azt, hogy válságos időben az együttműködés a város és a gazdálkodó szervezetek közt kiemelten fontosabb, mint nyugalmasabb időszakokban. Jelezve a szándékot, hogy szeretnének a város jó polgárai lenni, a környezetet segíteni jobbá tenni, nem aprózzák fel a rendelkezésre álló forrásokat, a városra bízzák, hogy a kiemelt támogatandó területek közül melyet támogat, ugyanakkor a szavazás által a város lakói is felfigyelhetnek az itt tevékenykedő intézményekre, alapítványokra.

Tamás Józsefné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja, Vörös Péter a Sopron Város Fúvószenekara Alapítvány, és Böröcz István a Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédelméért Alapítvány részéről tájékoztatta a sajtó képviselőit az általuk képviselt szervezet tevékenységéről és a megpályázott támogatás felhasználási céljáról.

A soproni voksokat 2009. október 15. és november 15. között a www.heinekensopronert.hu weblapon lehet leadni.

Sopronban 2.000.000 Forintnak, Martfűn 1.000.000 Forintnak örülhet majd a nyertes.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoport

Kitűzött cél: A támogatás elnyerése esetén defibrillátor, ambubaba, notebook, projektor vásárlása, közösségépítés céljából nyári gyermektábor szervezése.

Az alapítványról:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja a rászorulókat természetbeni adományokkal támogatja, mint például rendszeres ruha, cipő és élelmiszerosztás. Működtet idős klubbot, „Toddler” baba-mama klubot is. „Csillagháló” címmel olyan foglalkozásokat tartanak, ahol kutyaterápiával kívánnak segíteni a fogyatékkal élő gyermekeknek. Hospice és önkéntes kórházi szolgálattal segítenek a kórházból hazabocsátott végstádiumos daganatos betegeknek. Folyamatosan elsősegély-nyújtási képzésben részesülnek, részt vesznek regionális bemutatókon, nemzetközi versenyeken. Alapvető céljuk, a generációk közelebb kerülésének elősegítése, az összetartozás-érzés erősítése.

Rösch Frigyes Sopron Város Tűzvédelméért Alapítvány

Kitűzött cél: A támogatást a soproni tűzoltóságra szeretnék fordítani, többek között életmentéshez szükséges eszközök beszerzését elősegíteni, amelyekre tűz esetén a személymentés során nagy szükség lehet.

Az alapítványról: Az alapítványt 1993-ban 4 magáncég alapította. Az alapítók alapvető célkitűzése Sopron tűzvédelmének fejlesztése, támogatása, ezen belül a tűzoltástechnikai eszközök beszerzésének elősegítése, a tűzvédelmi információs adatbázis és hardverháttér megteremtése, a tűzvédelmi hagyományok őrzése és a tűzvédelmi felvilágosítás támogatása. A fentiek szellemében az Alapítvány 1993 óta folyamatosan működik. Az alapítvány által odaítélt támogatásokat kizárólagosan a soproni Tűzoltóság kapta. Támogatták az új gépjárműfecskendők beszerzését, segítették az életmentő eszközök, így a légzőkészülék-park modernizálását, a feszítővágó berendezés bővítését. Az alapítványi támogatásokról 9 fős kuratórium dönt, döntései alapján a Sopron megyei Jogú Város Tűzoltóságát 2002-2009 közötti időszakban több mint 15 millió Ft- tal tudták támogatni.

Sopron Város Fúvószenekara Alapítvány

Kitűzött cél: A támogatás elnyerése esetén az összeget hangszervásárlásra, hangszerek javítására fordítaná a zenekar.

Az alapítványról:

A nagy múltú, 1957-ben alakult amatőr művészeti együttes több évtizede jeles képviselője a fúvószenei hagyományoknak mind hazánkban, mind külföldön. Több díjjal, kitüntetéssel rendelkeznek, rendszeresen megmérettetik magukat minősítő fesztiválok, versenyek keretében.

2007-ben az együttes szilveszteri hangversenyén az OKM Minisztere dicsérő oklevelét vehette át. A zenekar rendezője, házigazdája az évente megrendezésre kerülő Soproni Borünnepnek.

Az utóbbi három évben a tagok létszáma 47 főről a jelenlegi 64 főre emelkedett. 2007 decemberétől az alapítvány közhasznú szervezetként működik.

A kuratórium az utóbbi években több sikeres pályázatot is készített, ezek azonban nem eszközbeszerzésre irányulnak, ezért is örülnek a Heineken Hungária támogató kezdeményezésének.

tsz



2009. oktĂłber 14., szerda 17:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület