CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

"A púpos kertitörpéken innen, az Óperenciás tengren túl, de még a nyolc napon túl gyógyuló sérülésen is túl, megszületett az új giccs a szappanopera..."

Titkok és kötvények
( Interaktív szappanopera 3.5 milliárd részben)

A púpos kertitörpéken innen, az Óperenciás tengren túl, de még a nyolc napon túl gyógyuló sérülésen is túl, megszületett az új giccs: a szappanopera. Történt egyszer Dél-Amerikában,
hogy egy futballstadionban fellépõ hõstenort  a  feldühödött helyi mosónõk úgy megdobálták mosószappannal, hogy véletlenül lenyelte az egyik szappant, de a  gondos orvosi kezelés ellenére, azóta minden fellépésén  mérsékelten fékezett habzó szájjal énekeli a szappanáriát.  Ezért hívunk minden ilyen végeláthatatlnul hosszan habzó történetet szappanoperának.
Manapság a szappanoperák fénykorát éljük. Miután a képernyõn Don Alvaro magáévá tette Luiz Mariát, Rosalindát és Esmeraldát, az emberek  már valóságos történetekre vágynak, melynek interaktív szereplõjeként még hitelesebben átélhetik a történéseket, sõt áttételes módon irányithatják is a cselekményeket. Hát így született meg a mi kisvárosi szappanoperánk, A Titkok és kötvények, mely pár év alatt olyan népszerû lett a város lakossága körében, hogy csak a közelgõ világvége, vagy egy jó kis soproni földrengés vethetne véget annak.
Az eddigi események  dióhéjban:
A történet a demokrácia hajnalán kezdõdött, amikor Don Sabino, a város polgármestere elhatározta, hogy megforgatja egy kicsit a település vagyonkáját.  Itt az ideje, hogy szerencsét próbáljunk jelszóval  össze is hívta azon nyomban a helyi bölcseket, akik jelentõs szavazatarányban eldöntötték, hogy kiírják a nagy pályázatot, és a városka vagyonkáját arra a pályázóra bízzák, akinek legnagyobb a kamatlába. Jöttek is a frigyre rendesen, de sorban hullottak el a nagy lábszépségversenyben. Ebben a hihetetlenül nagy versengésben már csak egy pályázó maradt lábon. Nemhiába tette be az ajtórésbe a huszonöt százalékos kamatlábát. Ezek után az önkormányzat ajtaja és pénztárcája már könnyedén megnyílt. Villa(i) Georgina mint valami hollywodi sztár sétálhatott be a nyitott kapun. Ha már itt volt, gyorsan felkereste a polgármestert, kinek ajtajában nyáladzó képviselõk nyaldosták a kilincset.
- Hova-hova, Donna Georgina ?
- Don Sabinonak  udvarolok egy kicsit.
- Ja, az más! De ha adni akar valamit, akkor annak a fele a mienk ám! Tudja, csak hogy elejét vegyük a korrupciónak. 
Az örömteli frigy egyéves hûséges kitartás után bomladozni látszott.Történt az egyik napon, hogy Globex Leo, hatalmas kamatlábaiban megbotolván, elterült székháza lépcsõjén, feneketlen zsebébõl kiesett a pénztár(cája), szétnyílt, majd egy lyukas kétfilléres gurult ki belõle, egészen a soproni polgármester asztaláig. A polgármester rácsodálkozott a lyukra. A média felhördült, a nép fejeket követelt, ám Don Sabino nem vesztette el a fejét. Ígért fût-fát, részvényeket. Hamarosan a nép ismét belehelyezi a bizalmát. Értéktelen értékpapírokkal a kezében és koronával a szájában kijelenti, hogy mindenáron visszaszerzi a város vagyonkáját. Görcsös tenniakarása közepette hirtelen megvilágosodik az elméje. A népnek cirkusz kell, kenyér és szálloda. Az önkormányzat megköti élete második legnagyobb üzletét, tulajdonjogot szerez a Hotel Rózsadomb Rt.-ben. A város polgárai hamarosan  lelkesen tervezgették az üdülési beosztásokat. Igen ám, de közben  kiderül, hogy a szálloda és a börtön még nagyon sokáig nem fog elkészülni. Ráadásul ezért a kis kirándulásért még 600 milliót kell a városnak kifizetnie Globex Leonak. Idõközben Don Sabino és a bölcsek a vizsgálóbizottsággal holnap találkozott, és sehogy nem értették, hogy õk miért a tegnapban gondolkoznak. Azonban a felelõsök nem felelnek, inkább vetítenek, vetítenek, egy folytatásos szappanoperát, Globex Holtodiglan Részvény Trágárság címmel. Ásó, kapa, nagy narancs válassszon szét benneteket.
A következõ rész tartalmából:
Háromszáz  önkormányzati dolgozó írta alá azt a névtelen feljelentést, ahol több mázsás vádakat fogalmaztak meg a polgármester ellen.  Don Sabino gyorsan kikéri magának a fröccsöt. Innentõl kezdve a történetet már az élet írja tovább. 

Széna



2000. január 26., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület