CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

"Idén a Norvégiában rendezik a Fakitermelő Világbajnokságot. A magyar válogatott tagjai is kemény edzésekkel készülnek a megmérettetésre..."

VB-re készülnek a soproni favágók

Gõzerõvel készülnek a norvégiai Fakitermelõ Világbajnokságra a soproni favágók. A csapat tagjai edzõtáborokban gyakorolnak.
Idén Norvégiában rendezik a Fakitermelõ Világbajnokságot. A magyar válogatott tagjai is kemény edzésekkel készülnek a megmérettetésre. A favágók viadala csakúgy mint az öttusa, öt különbözõ számból áll össze. A versenyen ügyesen, gyorsan és hajszálpontosan kell kezelni a motorfûrészt.
- Sajnos, mi hátrányban vagyunk, ugyanis az északi országok versenyzõi folyamatosan a VB-n is használt lucfenyõvel dolgozhatnak - tudatta Gólya János (50) a magyar csapat vezetõje. - Itthon sajnos kevés a fenyõ, ezért edzõtáborokat kell szervezni. A gyakorlópályán aztán pontosan begyakorolhatják a fiúk az egyes számokat.
A csapatvezetõ egyébként nem érti, miért olyan negatív a favágók megítélése. - Aki ülteti a fát, az aranyos ember, aki neveli, szintén. Még az  asztalosokat is kedvelik, akik feldolgozzák a kitermelt faanyagot. Csak a fák kivágóit nem szeretik az emberek, pedig a vágás nem más, mint az erdõ kezelése.
Tóth József (28) 1998-ban, az ausztriai VB-n negyedik  lett lánckímélõ darabolásban. Ebben a számban fûrészport tesznek a farönk alá, amit úgy kell átvágni, hogy a fûrészlap ne érjen hozzá a porhoz. - Magabiztosság és precizitás is kell a jó eredményhez - véli a favágó. - Ezenkívül nem szabad izgulni, ha nem csak a fák "nézik" az embert vágás közben.

Rázó



2000. április 06., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület