CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

Láttak ők már egymás mellett három rongyosbutikot

Láttak ők már egymás mellett három rongyosbutikot
Melyiket szeressék?

Bevásárló-turizmus, szolgáltató-turizmus, legújabb kori nyelvújításbeli termékeink valószínű, hogy így fogalomként az életben meg nem fogalmazódnak a várost elárasztó osztrákok többségének (tisztelet a kivételnek) fejében. A szomszédok nem a Storno-házba, vagy a Károly-kilátóra nyomulnak schillingjüket lobogtatva csapastostul.
Piaci körülmények szabályozta gazdasági konjunktúra terméke a soproni fogorvosok közmondásosan emlegetett száma, amely a fent említett jelenséggel kétségtelenül kapcsolatban áll.
Így esett meg, hogy míg heti rendszeres manikűr, pedikűr, női-, és kutyafodrász szalonba (mindenki a maga neme és igénye szerint) igyekezett az igencsak kelet-burgenlandi család, útközben, csak úgy hirtelen megfájdult a Frau foga. Gond nincs. Mobil elő, a soproni ismerős máris diktálta a címet: utca, házszám. S mivel lejegyezni nem sikerült, ám azt tudták, hogy igencsak kis utcácskát keresnek, nyugodtak voltak.
És lássanak csodát, a néhány házból álló utcában egymás mellett három fogorvosi rendelő. A házszámot rég elfelejtették. Tanakodtak a rémült osztrákok: most melyiket szeressék. Láttak ők már Sopronban egymás mellett három rongyosbutikot, két italárust, három fodrászt, akkor viszont az alapműveletes zsebszámológép segítségével számszerűleg igazolt módon választották ki a legszebbet(?), ám a fogkezelés az mégiscsak más.
Elő megint a mobil, a soproni összekötő sehol. Láttak már önök hölgyet háromszintes villa mellett a fájdalomtól zokogni? Ha nem, akkor, ha bárkinek soproni fogorvost ajánlanak, addig, amíg a beteg az úticélhoz nem talál, maradjanak, kérem telefonközelben.



2000. szeptember 20., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület