CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Beindult a kosárlabda nagyüzem

Beindult a kosárlabda nagyüzem

NŐI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

GYSEV-RINGA - BEAC 79:53 (24:25, 19:7, 19:12, 17:9)


Még tartalékosan, de talán annál nagyobb lelkesedéssel megkezdte ezévi bajnoki szereplését a GYSEV-RINGA. Örömmel láttuk újra a pályán Balogh Juditot, aki máris nagyszerű formában és vezéregyéniségként ismét a csapat rendelkezésére áll. Az első negyedben kissé döcögött a csapat gépezete. Ami feltűnő volt: a BEAC szerény képességű együttese milyen jól ellenállt nagyhírű ellenfelének. A vezetés felváltva hol az egyik, hol a másik csapatnál volt. Az első negyed vendégvezetéssel zárult.
Ezután már javult a védekezés. A támadásban Balogh, Eördögh és Seres, valamint Vilipics kosaraival fölényessé vált a hazai siker. A feljavult védekezés elbizonytalanította a vendégeket, azonban a támadásvezetésbe és -befejezésbe több hiba is csúszott, emiatt elmaradt a nagyobb arányú soproni siker.

GYSEV-RINGA: Donkó 4, BALOGH 18/3, EÖRDÖGH 18/3, SERES 13, Vilipcs 15, Cs: Dénes 9/3, Nagy V. 2, Csontos -, Horváth ZS. -, Dali -, Edző: Saeed Armaghani.

BEAC: Fekete 6, Farkas 6/3, Halmos 3, CSERNYI 20/3, Steczina 6, Cs: Kovács -, Izsák -, Németh -, Klucsik 4, Horváth A. 8. Edző: Tapodi Péter.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - SZOLNOK 73:52 (16:17, 20:15, 20:12, 17:8)


A szolnoki csapatban volt soproni kosarasok ügyeskedtek az első negyedben. Vezetésükkel a vendégek voltak a jobbak. Nehezen indultak be a Postás lányok és csak a második negyed közepén vették át a vezetést. A lelkesedéssel is hiba volt. Mintha a szolnokiak jobban akarták volna a sikert. Erre persze nem volt esélyük, hiszen a soproni együttes jobb játékerőt képvisel. A harmadik negyed elején Bajkusa dobott triplát, és ez meghozta az egész csapat kedvét. Ekkor már gördülékenyebbek voltak a hazai támadások, s a fáradó vendégek ellen a védekezés is eredményesebb volt. Az utolsó negyedben kissé felgyorsult a játék, ebben a Postás volt a jobb, ami fölényessé tette a szezon második Postás győzelmét.

Postás: BAJKUSA 18/6, Fodor 6, Csákány 13/3, Radnóty 8, Ambrus 14, Cs: Englert 4, Mészáros 7/3, Veres 3. Edző: Magyar András.

Szolnok: Delmis 13, SZEMERÉDI 19, Hegedüs 3/3, Bujdosó 4, Horváth A. 4, Cs: Berko -, Mereticski 5, Kurucz 2, Vida 2, Devecseri -. Edző: Palkovics Tamás.

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT

SOPRONI ÁSZOK KC - KÖRMEND 70:77 (19:25, 17:14, 16:18, 18:20)


A vendégek Németh és Mujanovics révén két hárompontos dobással mutatkoztak be. Mérész bátor és eredményes játékával az Ászok egyenlíteni tudott. Ezután fej-fej mellet folyt a mérkőzés. Később azonban a jól védekező vendégek megakadályozták a hazaiakat a pontszerzésben, és a hibátlan Mujanovics a harmadik triplájával a vezetést is megszerezte csapatának. A második negyedben az Ászok csapata feljavult - különösen Bakonyi révén -, aki ekkor nem tudott hibázni. A félidőre minimális 2 pontos vendégvezetés alakult ki.
A harmadik negyedben végre úgy játszottak a hazaiak, ahogyan azt a szurkolók mindig is várják. Ekkor a légiós Durcek remek centermunkája révén sikerült 5 pontos vezetést is szerezni. Ez azonban nem tartott sokáig; a körmendieknél Fodor elkezdte a pontgyártást, és ismét a Körmendnél volt az előny. A befejező negyedben a soproniak Jakabovics triplájával egyenlítettek, de sajnos hamarosan kipontozódott a szlovák irányító, s ezzel el is dőlt a találkozó. Két perccel a vége előtt Bakonyi három személyijével egy pontra csökkent a hátrány. Ekkor Németh és Fodor ismét megmutatta, hogy lehet rájuk számítani. Pontjaikkal el is döntötték a találkozó végeredményét. A vereség ellenére láttunk biztató jeleket az Ászok játékában.

Ászok: Lakatos -, Jakabovics 6/6, MÉRÉSZ 16/6, Sajni 5, DURCEK 14, Cs: Kocsis 3/3, BAKONYI 17/6, Stan 9. Edző: Heinrich Róbert.

Körmend: NÉMETH 25/6, FODOR 18/3, Trummer 5/3, MUJANOVICS 21/9, Grebenár 3, Cs: Keresztes 2, Zsebe 3, Gráczer -, Edző: Patonay Imre.

ALBACOMP - SMAFC-ROTO ELZETT 99:73 (24:24, 24:15, 23:18, 28:16)


A várakozással ellentétben bátran kezdett az újonc a bajnok otthonában, és egyik csapat sem tudott jelentős előnyre szert tenni. Az első negyed döntetlenül is végződött, ami mindenképpen kellemes helytállás. A folytatásban sem alakult ki nagy különbség, de pontos távoli dobásokkal és Bukva tábla alatti magassági fölényével átvette a vezetést a hazai társaság. A két csapat közötti különbség folyton nőtt, hiszen míg az Albacomp 65%-kal dobott a 6,25 mögül, addig a soproniak csak 16%-kal. A Szlávik Józsefet nélkülöző soproniak végül is becsülettel helyt álltak és bizakodva várhatják a folytatást.

Albacomp: Matus 3/3, McMAHAN 23/12, GREEN 17, Góbi3, BUKVA 27, Cs: CSIRKE 15/6, Báder 8, Godena 3, Edző: Farkas Sándor.

SMAFC: Palotai P. 6, POJBICS 23/3, Mogyorósy 6, ROSIC 14, Molnár 9, Cs: Vavra 8, Csátaljai 3/3, Bausz 2, Palotai B. 2, Csontos -. Edző: Sterbencz Tamás.

Tvordy György



2000. október 02., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület