CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

"A gyilkosságok, a robbantások és a természeti katasztrófák már teljesen hétköznapi hírnek számítanak..."

Teljes sötétség

Megdöbbentő dolgokat olvashatunk manapság a honi sajtóban. A gyilkosságok, a robbantások  és a természeti katasztrófák már teljesen hétköznapi hírnek számítanak. Ám a következő hír döbbenten sokkoló lehet az edzett újságolvasó ember számára is. Torgyán József  lesz az augusztus tizenegyedikei napfogyatkozás fővédnöke.  Az embernek e hír hallatán kezd olyan érzése támadni mintha misztikus szálak fűznék ezt a kultúrális és természeti eseményt a politikához. Az elmúlt évek tükrében azon sem csodálkoznék, ha a kormány megalakítaná a Napfogyatkozási Minisztériumot, és ennek a minisztériumnak az lenne a feladata, hogy koordinálja az esmény körüli felhajtást. Természetesen  ebben a felfokozott helyzetben könnyen előfordulhatnának szélsőséges esetek is.
Például annyira elragadná a miniszter urakat önön fontosságuk, hogy rendeletben szabályoznák  a  már a természet álltal kijelölt napfogyatkozási időpontokat a magyar sajátosságoknak megfelelően.
Magyar embernek magyar napfogyatkozást! Nem hagyjuk magunkat befolyásolni a korrupt nemzetközi csillagászati szakemberek álltal. Nekünk ne külföldön modják meg mikor boruljon sötétség ránk. Ha ne adj isten ha a nap késne a holdhoz viszonyítva, vagy fordítva, akkor a minisztérium politikai botrányt  tudna kavarni, hiszen ebben az esetben csakis az ellenzék manipulálhatta a természeti eseményt. Előfordulhat például hogy ők augusztus tizenkettedikére hírdetik meg a napfogyatkozást, vagy a késő délutáni órákra teszik át az esmény megtekintését, csak nehogy együtt kelljen megjelenniük a kormányzópártok jeles képviselőivel ezen a  ritka eseményen.  Az augusztus tizeneggyedikei jeles napot tulajdonképpen főpróbának is tekinthetjük a közelgő álamfőválasztás előtt. Lehet hogy most egy kis ízelítőt kapunk abból, milyen is az amikor majd Torgyán József vezetésével sötétségbe borúl az ország. Még jó hogy csak két és fél percig fog tartani. Vagy???

Széna



1999. augusztus 12., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület