CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Hazai pályán és idegenben

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉSEK:

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - SZOLNOKI MÁV 86:50 (48:21)


A találkozón már az első félidőben nyílvánvalóvá vált, hogy a Postás sokkal jobb ellenfelénél. 10 perc elteltével már 20 pont különbséggel vezettek a soproniak és a későbbiek folyamán ez a különbség csak nőtt. A megszokott jó védekezésen túl a támadásban is szellemesen és eredményesen játszottak Fodorék, ami nem tudni, hogy a gyenge ellenfélnek vagy a javuló támadás szövésnek volt az eredménye. Mindenesetre a félidőben már 27 pont különbség volt a két csapat között.

A második félidőt nem kezdte a Postás olyan lendülettel mint az elsőt és a különbség ha kis mértékben is, de csökkent. Azután Fodor ismét pályára került és ez megnyugtatta a hazaiakat és Ő, valamint Delmis vezetésével könnyű és nagy arányú győzelmet aratott a Soproni Postás-Tabán Trafik.

A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárdobói:DELMIS 21/6, Szenes 5, FODOR 17/3, Ambrus 11/3, BÍRÓ 8, Szemerédi 9/3, Bakai 5, Ördög 5, Englert 5.

GYSEV-RINGA - FTC-DIEGO 56:53 (29:27)


Rosszul kezdődött a mérkőzés a GYSEV-RINGA szempontjából. Az FTC pontosan szervezte védekezését és támadását és a kissé enerváltan játszó hazaiak ellen hamarosan 9 pontos előnyre tettek szert. Ekkor rendre lyukas volt a védekezés és Papp és Csákány révén biztos kosarakat szereztek. Két ember gyakran "csapdázni" akart, de így egy ember szabadon maradt és a megkapott labdával könnyű kosarat szerezhetett. A támadásban sajnos Mandic sokszor magára maradt a pontszerzésben, emiatt Őt könnyebb volt semlegesíteni. Feltűnő volt, hogy a palánk alatt a soproni centerek nem boldogultak a vendégekkel. Béres szokatlanul indiszponáltan játszott és tőle szokatlan módon a közép-távoli dobásokban is hibázott. A csereként beállt Hollósy harciasságban és pontszerzésben is javított az addigi képen. A kezdeti hátrányt viszonylag könnyen ledolgozta a GYSEV, azonban a várt biztos előny csak nem született meg.

A második félidőben sem változott sokat a mérkőzés képe és főleg a küzdő jelleg dominált. Mindig a soproniak vezettek, azonban 39:39-nél egyenlő volt az állás és kezdett kritikussá válni a helyzet, mivel a pályán levők nem mertek vállalkozni. Ekkor került ismét a pályára Mandic, aki ismét ponterősnek bizonyult és 11/3-as teljesítményével döntő érdemeket szerzett a győzelem kiharcolásában. Poto gyorsasága és szemfülessége is sokat segített a labdák összeszedésében és a támadás szervezésben, azonban a pontjaival adós maradt. A végére a három pontos győzelemnek minden soproni szurkoló nagyon örült, mert ha nem megy a játék a csapatnak, de az akarattal nincs baj, akkor a szurkolók elégedettek. Persze ennek fontos kelléke a győzelem.

A GYSEV-RINGA kosárdobói: Poto 5, Béres 2, VILIPIC 15, MANDIC 16/6, HOLLÓSY 8, Dénes 4, Eördögh 6.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

FALCO KC - SOPRONI ÁSZOK KC 84:54 (36:34)


Az első félidőben jól játszott a soproni csapat és nem engedte, hogy a szombathelyiek rájuk erőltessék akaratukat. Bemutatkozott a soproni színekben Pavicevic és nem okozott csalódást. A csapat pontjait főleg Green és Alexe szerezte és a félidőben csak két pont volt a különbség a két csapat között.

A második félidőben azonban beindult a szombathelyi gépezet és az Ászok játékosai már nem tudták megakadályozni a nagy arányú vereséget. A FALCO-ban Kálmán és Dzunics nagyon jó százalékkal dobtak két és három pontos kosarakat és a szép számú hazai közönség nagy örömére harminc pontos vereséget mértek a soproniakra.

A Soproni Ászok KC kosárdobói: Pavicevic 4, Alexe 17/3, GREEN 21/3, Stan 6, Csaplár-Nagy A. 6.

NBI B CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

SMAFC-ROTO ELZETT - EURO STAR BUDAPEST 85:81 (41:42)


A vendégek nagyon jól tartották magukat és Molnár sorozatban dobott kosarainak köszönhette az egyetemista csapat, hogy legtöbbször náluk volt az előny. Pojbics méltó társa volt Molnárnak , de még ez is kevés volt, az első félidő végére a vendégek átvették a vezetést egy ponttal.

A második félidő is nagyon izgalmasan alakult, hiszen felváltva vezettek a csapatok és a végső dudaszó előtt 26 másodperccel még a vendégek vezettek, amikor büntetőkből egy ponttal átvették a vezetést a soproniak és a mérkőzés utolsó másodpercében dobott Szlávik J. triplával alakult ki a végeredmény. Nehéz mérkőzésen született meg ez az igen fontos győzelem.

A SMAFC-ROTO ELZETT kosárdobói: Palotai B. 1, POJBICS 26/6, MOLNÁR 35/3, Mogyorósi 10, Szlávik J. 3/3, Csoma 2, Vavra P. 7.



1999. oktĂłber 19., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület