CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

24 órás kosár a Széchenyiben
 
  Rápillantok az órámra. Négy óra múlt 6 perccel. A program szerint már kezdeni kellett volna. Mikire (Kovács Miklós - a másik főszervező) pillantok, és ugyanezt a feszültséget és izgatottságot látom az arcán, amit a további öt szervezőn. Szabadidőnket már néhány hónapja a Széchenyi István Gimnázium 24 órás kosármérkőzése kötötte le. A hosszas készülődés után végre eljött a várva várt nap:
1999. március 29.
Előzetesen 28 csapat, több mint 250 résztvevője nevezett a rendezvényre, ami új rekord volt  a 24 órás kosár 4 éve íródó történetében. Soha még ennyien nem neveztek. Bizonyítja a hatalmas érdeklődést az is, hogy mára már az iskola tornaterméből, az egyetemi sportcsarnokon keresztül a soproni sportcentrumba jutottunk. 
Összesen heten voltunk szervezők. Már két órakor elfoglaltuk a Sportcentrum nagytermét, s izgatottan vártuk a nagy pillanatot. Végül  a reklámtáblák elhelyezése, és még egyéb kisebb-nagyobb teendők elvégzése után, pár perces késés után elkezdődött a 24 órás "szertartás" és számomra (számunkra) a nagy hajtás. Mindenhol ott kellett lennem, s nem is sejtettem előre, hogy mennyi gond merülhet fel program közben (kilukadt(!) a kosárlabda, nem volt toll a jegyzőkönyvasztalnál, stb.)  Csak pillanatképek maradtak meg bennem a 24 órás kosárnérkőzésnek - talán ez annak tudható be, hogy a hétfő reggeli kelés után csak másnap úgy fél tíz felé kerültem ágyba.
Az egész napos program alatt zene szórakoztatta a résztvevőket, amiben "közérdekű" információk is elhangzottak, de volt hárompontos dobó verseny, büntetődobó verseny, kétperces dobó verseny, és knock out is.
Az est fénypontja a SZIG ALL STAR - Juventus Rádió mérkőzés volt, ahol a vendég csapatben többek között pályára lépett Várkonyi Attila, Kósa L. Adolf, André Rómaó - ők a Juventus Rádió műsorvezetői, és Kiss Lenke, sokszoros magyar válogatott kosárlabdázó is. Az eredmény 117-98 a vendégcsapat javára :((( - ez csak vicc, valóban jobbak voltak. A mérkőzés krónikájához annyit még feltétlenül hozzá kell tennünk, hogy a Széchenyi csapatában sérülés miatt nem léphetett pályára Csontos Eszter, a GySEV-Ringa és Déry Attila a SMAFC-Pannónia Med Hotel kosárlabdázója. Velük talán másként alakult volna a mérkőzés...
A 24 órás kosármérkőzésről annyit mindenképpen el kell mondani, hogy az egész napos rendezvényen tulajdonképpen a soproni kosárlabdautánpótlás krémje szerepel. Az esemény hatalmas népszerűségnek örvend a középiskolások körében, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy mára a résztvevők száma megháromszorozódott az első rendezvényhez képest, és az sem mellékes, amit már a korábban is említettem, hogy a Széchenyi tornaterméből a Sportcentrumba jutottunk.
Kortól, nemtől függetlenül két csoportra osztjuk a résztvevőket - ügyelve az egyenlő erőeloszlásra (idén zöldek és feketék voltak, előbbiek nyertek 21 ponttal 1238-1217-re) -, akik félórás mérkőzéseken mérik össze erejüket. Nevelőhatása nagy: megtanítja az embert arra, hogy uralja testét, az akaratát. Arra, hogy önzetlen legyen, figyeljen a másikra. Hiszen ez a (csapat)sport lényege, és talán nemcsak a sporté... Fotó: Bárdics József



1999. április 14., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület