CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

nyert3

Trónfosztás
PVSK-MiZo - GYSEV-Ringa 83 - 89 (40 - 45)

Pécs, 6000 nézô. V: Forrai, Szlávik

PÉCS: Grubin (12/3), Zsolnay (5), CSÁK (13), VILUTYTÉ (26), Cintia (12). Cs: DONKÓ (9/3), Balázs (4), Ujvári (2). Edzô: Rátgéber László és Füzi Ákos

SOPRON: BAJKUSA (24/9), BALOGH (19/3), Anitics (2), Béres (8), Kurtinaitiené (2). Cs: HOLLÓSY (18), OREHOVA (7/3), Dénes (4), Radnóty (5). Edzô: Saeed Armaghani és Palkovits Tamás

Az eredmény alakulása: 5. p.: 7-8. 10. p.: 17-15. 15. p.: 22-28. 25. p.: 46-57. 30. p.: 55-63. 35. p.: 74-72

Kipontozódott: Orehova (26. p.), Béres (36. p.), Csák (39. p.)

Csodálatos hangulat, zsúfoltságig teli lelátók, 6000 néző. Ez volt a jellemző tegnap a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnokra. De ez érthető is, hiszen Magyarország kiemelkedően legjobb két női klubcsapata találkozott egymással a play off döntő negyedik összecsapásán.
A mérkőzés előtt Armaghani Saeed, a GySEV-Ringa mestere a következőképp nyilatkozott - úgy fogunk pályára lépni, mintha nekünk lenne élet-halál kérdése a győzelem, mert most sokkal nagyobb sanszunk van, mint az esetleges vasárnapi meccsen. És az sem mellékes, hogy a pécsieknél Sztojkovics lesérült, bár a korábbi meccseken nem volt húzóember, azért ez is befolyásolhatja a mérkőzés alakulását. Nagyon szeretnénk 5000 fanatikus pécsinek megmutatni, hogy mindenre képesek vagyunk!
Ellenben a másik oldalon Rátgéber azt hangoztatta, hogy ez a csapat még soha nem vesztett döntőt...
Tegnap este a PVSK-MiZo számára létfontosságú lett volna a győzelem ahhoz, hogy még legyen valamennyi esélyük a Magyar Bajnokság megnyerésére. Ennek ismeretében nem csoda, hogy a vendég soproniak kezdték nyugodtabban a mérkőzést. Meglepően jó százalékkal dobtak kosárra középtávolról, amitól a hazaiak egyre inkább elbizonytalanodtak. Baloghon kívül maradandó teljesítményt nyújtott Veszna Bajkusa és Hollósy Hajnalka. Utóbbi megállíthatatlanul szedte a lepattanókat, és a pontszerzésből is kivette a részét.
Az első tíz percben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de innentől kezdve az első félidőben végig vezetett a Sopron. Ekkor a pécsieknek szinte semmi nem sikerült, és a mintegy 100 soproni drukker már szinte hazai pályát teremtett a pécsi sportcsarnokban! Hiába, a baranyaiak az évek során elszoktak attól, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen az ellenfél vezessen Pedig úgy tűnik, a közeljövőben ideje lesz megbarátkozni a gondolattal...
A fordulás után beindult a GySEV-henger. Hamar beszórtak a soproniak három triplát, és máris több, mint 10 pontos vendégvezetést mutatott az eredményjelző.
Csak az jelentett kisebb problémát a vendéggépezetben, hogy Orekhova már meglehetősen korán, a 26. percben kipontozódott, és Béresnek is könyörtelenül befújták a faultokat a játékvezetők.
De tizenhárompontos soproni vezetésnél még Rátgéber bízott a lehetetlenben, és egy időkérés után letámadást vezényelt, ami már szombaton, Sopronban is hatásosnak bizonyult. Látszólag most is megzavarta az újfajta felállás a zöld-sárgákat, mert visszaszerezte a vezetést (35. perc: 74-72) a PVSK-MiZo gárdája.
Ráadásul egy téves játékvezetői ítélet után Béres Timi is kipontozódott, és ekkor már bajnokcsapatként ünnepelték a hazaiak kedvenc csapatukat.
Ezután azonban derült égből villámcsapásként hatott a GySEV-Ringa 8-0-ás szériája, ami főleg Hollósy Hajni kiváló játékának volt köszönhető. Majd az utolsó percekben zajló büntetőpárbajt is a soproniak bírták jobban, bár ekkor már Balogh Judit azt is megtehette, hogy néhányat kihagyott.
Ezzel öt év után ismét Magyar Bajnokságot nyert a GySEV-Ringa együttese A győzelem hírére hatalmas ünneplés kezdődött Sopronban a hazatérő vasutascsapatot több ezer lelkes szurkoló fogadta a  Fő téren, hogy aztán hajnalig tartó közös ünneplésbe kezdhessenek.

Rátgéber László: - Tiszta szívembôl gratulálok a Sopronnak.Ilyen elsô félidôt nem lett volna szabad produkálnunk. A második játékrészben az akarással, a lelkesedéssel nem volt gond, de  ezen a mérkôzésen is a porainkból akartunk feltámadni. Ezt ma nem engedték meg. A lefújást követô szurkolói vastaps számunkra egy kis aranyéremmel ér fel. Sajnálom, hogy nem tudtuk gyôzelemmel viszonozni a fantasztikus biztatást.

Armaghani Saeed: - Egy éve, a Ronchetti-kupa megnyerésekor is csak annyit tudtam mondani: nagyon boldog vagyok. Ebben a párharcban mindenki a PVSK-t tartotta esélyesebbnek, minket pedig idô elôtt leírtak. Éppen ezért örülök, hogy Pécsett harcoltuk ki a mindent eldöntô harmadik gyôzelmet.



1999. május 06., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület