CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Idénynyitó sajtótájékoztató a Soproni Ászok KC-nál
 
Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a Soproni Ászok KC elnöksége a Bowling Sörözőben.
Először a főszponzor képviseletében Németh Árpád köszöntötte a megjelenteket. Elmondása szerint a csapat megerősítése jól sikerült, csakúgy, mint a felkészülés. A csapat előnyt élvezhet ellenfeleivel szemben, mert az edzéseket már jóval előbb elkezdték, mint az ellenlábasok. Az elnökség elégedett volt az edzőmérkőzéseken mutatott teljesítményekkel, bár voltak még hiányosságok. A Krasznai kupán elért második hely is jó eredménynek mondható, annak tudatában, hogy a kupagyőztes Körmendtől is csak minimális különbségű vereséget szenvedett a csapat.
Németh Árpád elégedetten nyilatkozott az Ászoknál folytatott utánpótlásmunkáról is. Kiemelte, hogy több játékos szerepel a korosztályos válogatottaknál és a közelmúltban
négy saját nevelésű soproni tehetség került az első csapat közelébe.
A most kezdődő bajnokság célkitűzése az elnökség részéről az 1-8. hely valamelyikének megszerzése. Kiemelte, hogy az eredményes szerepléshez igyekeznek minden feltételt megteremteni. Többek között ezért átszervezések folynak a klubon belül. A Szolnoki Olaj volt elnöke, Balogh Sándor is a hűség városába érkezett az edző és néhány játékos társaságában. ő jelenleg sport-menedzseri tisztséget tölt be a klubnál, de pontos titulusa még nem tisztázott.
A közelmúltban írtak alá egy szponzori szerződést a NIKE sportszergyártó céggel, mely reményeik szerint egy hosszú távú együttműködés első állomása.
Arra a kérdésre, hogy a város el tud-e tartani ennyi NB. I.-es kosárlabdacsapatot, és nem gondolkodtak-e a SMAFC-PMH csapatával való esetleges együttmuködésrol, Németh Árpád úgy válaszolt: "Máig is tartom két évvel ezelőtt tett kijelentésemet, miszerint a SMAFC legyen a SÁKC jó értelemben vett fiókcsapata."
Elmondta azt is, a bajnokságban több jó csapatra számít, és még a 8-ba kerülés is nagy feladatnak számít. Döntő lehet szerinte, hogy az alapszakasz végén ki milyen helyezést foglal el a tabellán. Buzdításban mindenesetre nem lesz hiány, mert amint azt Ezer Lászlótól megtudtuk, több szász bérletese lesz a csapatnak.
A Soproni Ászok KC nagy menetelése szombaton kezdődik a Szolnok elleni presztízsmérkőzésen, de hogy meddig tart, az elsősorban a csapaton múlik.
A nyitómérkőzéssel kapcsolatban Ezer László hozzátette, mindenki időben váltsa meg belépőjegyét, hogy biztosan bejusson a Sportcentrumba szombat este 18 órakor. A kapukat már fél négykor kinyitják. Kérte a szurkolók sportszerű, fergeteges buzdítását!

Szöveg: Molnár Balázs



1998. szeptember 11., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület