CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Egy baseball-mérkőzés margójára


A Sopron Westwind - Szombathelyi Anyaszomorítók mérkőzésre látogattam ki vasárnap délután. A mintegy 30 főnyi lelkes szurkoló tapssal köszöntötte a csapatokat, majd kezdődött a mérkőzés. Előre kell bocsájtanom, hogy életem első baseball-mérkőzésére mentem ki. A törzsközönség szakértő szemmel figyelte az eseményeket. Én nem. Először is azt sem tudtam ki kicsoda, miért az a nagy ütő az egyik játékos kezében. Arról volt némi fogalmam, hogy a másik játékos miért visel maszkot (tudniillik, ha eltalálja az a kemény labda akkor nagy baj van). Szóval én eddig csak a televízió képernyőjén láttam baseballütőt, és azt sem sportszerűen használták. Szerencsémre találkoztam egy régi ismerősömmel, és egy 5 perces szabálymagyarázat, valamint sok-sok kérdés után már ezt-azt tudtam a játékról. Persze a játékosok tudomást sem véve tudatlanságomról, tették a dolgukat. A szombathelyiek jobban, és mindjárt az elején elhúztak 3:0-ra.

Hatalmas ováció közepette szerezte meg első pontját a házigazda, miután egy remek ütést követően a labda majdnem kiszállt a pályáról. A laikus szemlélőnek is úgy tűnt, mintha a hazai kedvencek ma egy kicsit kevésbé összeszedettem, viszont elég idegesen játszottak. Nem telt el egy félóra, és az állás 8:3. Ez már tetemes előny, és csak tovább nőt. 11:3 -nál a legvérmesebb soproni szurkolók is csak legyintgettek, lesz itt még valami. De aztán a nyugati szél feltámadt, igaz, csak rövid időre. Két szenzációs ütés után egyszerre ketten is pontot szereztek, majd még két pont, és a végére is jutott, így a 6. körben már 11:8.
Azt hittük most már nemcsak a szél, de a forgószél támadt fel. Sajnos a hazai csapat ezzel el is lőtte az össszes puskaporát. Egyre idegesebben játszottak, a dobó és az ütő játékosok keze is remegett. Így aztán a végeredmény nem meglepő: 8:16 ra győztek a szombathelyiek. Ők egyébként, mintha kevésbé idegesen, és emiatt jóval összeszedettebben játszottak volna, és a taktikai fegyelem is sokkal nagyobb volt. A végére ha szakértővé nem is, de mindenesetre értő szurkolóvá váltam.
Sokan azt gondolják, hogy a baseball szabályai bonyolultak, nehezen érthetők. Azt hiszem, ez így is van. A mérkőzés 3 órája azonban egy alapfokú képzettséget adott, és ezzel már élvezni lehet ezt az Amerikában oly népszerű sportot. Itt a Kárpát-medencében egyenlőre nem kell tartanunk attól, hogy a focit elhomályosító újabb "cirkusz" terjed. Mindenesetre az Anyaszomorítók most minket soproniakat is elszomorítottak. De a fiúk lelkesedését akaraterejét látva lesz ez még másként a jövőben.
- N.A.
Fotó: Németh Péter



1998. május 24., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület