CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

MOL KUPA ‘98

ITF férfi Future teniszverseny


A SOPRONI ÜNNEPI HETEK egyik legrangosabb sportrendezvénye zajlik a Hotel Szieszta festői környezetben lévő salakos teniszpályáin. A 10.000 USD összdíjazású versenyre igen rangos mezőny gyűlt össze, már a kvalifikációs mérkőzéseken is nagy nevek hullottak ki, így például az egykor a világranglista 100. helye környékét is megjárt Noszály Sándor. A 32 résztvevős főtáblának 12 magyar résztve-vője volt, amit a szerdai rajtot követően öten éltek túl.
A rendkívül színes mezőnyben a szomszéd országok versenyzőin kívül találunk in-dulót Brazíliából, Argentínából, Spanyolországból, sőt még a második helyen ki-emelt, hangzását tekintve szerb nevű Dejan Petrovics személyében Auszt-ráliából is.

Az első nap érdekesebb eredményei:
Bardóczky Kornél (HUN) - Jancsó Miklós (HUN) 6/3 2/6 7/6
Döntő szett, 5/2-es állásnál Jancsó Miklósnak meccslabdája volt, még hozzá nem is akár milyen, de ziccert hibázott, vagy inkább könnyelműsködött el, majd 5/4-nél újabb meccslabdát rontott. Ezt követően aztán a rövidített játékban már nem tanúsított komolyabb ellenál-lást.
Krocskó József (HUN) - Herwig Ribitsch (AUT) 3/6 7/5 3/2
A döntő szett ötödik játékában sérülés miatt az osztrák játékos feladta. Külön csemege lesz csütörtök délelőtt 10 órakor egykori Davis Kupa játékosunk mérkőzése a kirobbanó tehetségű, Bardóczky ellen!
Ladislav Svarc (SVK) - Augustin Banos Florez (ESP) 6/2 6/3
Viszonylag simán verte a Soproni Sörgyár szlovák idegenlégiósa a világranglista 609. helyén lévő spanyol versenyzőt, aki egyébként a verseny 7. kiemeltje volt. A nyolc közé jutásért az oszt-rák Wernhart skalpját kell megszereznie.
Eduardo Bohrer (BRA) - Manuel Jorquera (ARG) 6/4 6/2
A dél-amerikai házi rangadót viszonylag simán nyerte a brazil fiú, akinek következő ellenfele a főtáblára lucky loser-ként bekerült, majd az első fordulóban az ausztrál Logarzo-t verő francia Cyrille Martin lesz.

Az első fordulóban kiesett versenyzők pénztárcája 117 dollár és 50 centtel lesz vas-tagabb, míg az ezen a fordulón túljutottak már minimum 200 dollárt és egy ATP pontot könyvelhetnek el maguknak.
Amennyiben az időjárás is kegyeibe fogadja ezt a Keszei István verseny-igazgató által példás precizitással megrendezett sporteseményt, akkor csütörtök dé-lelőtt az egyesekkel, valamint a páros mérkőzésekkel folytatódik a küzdelem pontokért, dollárokért.
Pluzsik Tamás



1998. július 02., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület