CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

A GySEV-Ringa utánpótlása

Szakosztályunkban több száz fiatal, tehetséges kosaras bontogatja  „szárnyait." Természetes, hogy mindegyikük szíve-vágya, hogy majdan a GySEV NB I-es csapatában is  pályára léphessenek, de ez így is a természetes-kezdi a beszélgetést Hollós Anna a GySEV-Ringa utánpótlás szakágvezetője.
Ám egy bajnokaspiráns csapatba csak utánpótlás tapasztalatokkal helyet követelni nagyon nehéz. Ezért az egyesület  vezetése úgy gondolja, hogy minden korosztálynak biztosítani kell a folyamatos versenyzést, sőt a legtehetségesebb fiataljainknak segítséget kívánunk adni ehhez azáltal, hogy már 14-16 évesen felnőtt, NB II -es játékosok ellen mérkőzhessenek meg. A közeljövőben azt szeretnénk elérni, hogy a „lépcsőfokok" teljes sorrendje kialakulhasson:
NB II; NB I/B; NB I/A.
Természetesen ezekben a bajnokságokban -ill. jelenleg bajnokságban - is mindig győzni szeretnénk, de nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ezeknél a fiatal tehetségeknél ezek a mérkőzések még eszközként szolgálnak fejlődésükért, és nem elsősorban célként. Továbbá az egyesületnek együttműködési megállapodása van a szombathelyi KKK-val és a nagykanizsai Hevesi Általános Iskolával.
Az utánpótláskorú játékosoknak úgy próbál a klubvezetés kedveskedni, hogy bizonyos időközönként a felnőtt csapat játékosai látogatják az edzéseket, és ott bekapcsolódnak a munkába, majd beszélgetnek is velük. Minden évben egyesületi pólót kapnak és minden hónapban NIKE -ajándékokkal jutalmazzák a lányokat.
A GySEV-Ringa három kiemelkedő képességű utánpótlás korú játékosát kérdeztük arról, hogy bírják a feszített tempót, hiszen a napi két edzés sem ritka, valamint a tanulás és a kosárlabda mennyire összeegyeztethető , jut -e idő egyáltalán más dolgokra.
Katona Viktória elmondása szerint -aki a Vas'Villa NIKE osztályába jár - nem megerőltető a sok edzés de néha egy-egy kemény tréning után bizony nehéz leülni tanulni, ám mindez csak akarat kérdése. A tanuláson és a kosárlabdán kívül másra ugyan nem jut ideje de nem is igen bánja mert jól érzi magát a jelenlegi környezetben.
Kovács Viktória szintén a vasvillás NIKE osztályba jár. Nem megerőltető számára  a heti 8 edzés, sokkal nagyobb gondot jelent, hogy nap, mint nap vidékről kell bejárnia. A kosarazás és a tanulás teljesen leköti az idejét.
Kinter Dóra a Széchenyi István Gimnázium kilencedik osztályos tanulója. Életkorát tekintve tehát serdülő korú játékos, de ennek ellenére három társával (Dávid Viktória, Zethner Bea, Varga Rita) az NB II-es keret tagja, ahol általában játéklehetőséget is szokott kapni Palkovits Tamás edzőtől. 12 éves koráig teniszezett, így vannak technikai hiányosságai, ezért reggelente Horváth Andi, Dali Timi és Magyarász Anita társaságában dobóedzésre is jár.
Dóra azért szeret jobban a serdülőben játszani, mert a csapat egyik húzóembere, több sikerélményben van része és nagyobb rutinjával jobban hozzájárulhat a csapat sikereihez. Célja, hogy az együttes jól összekovácsolódva az országos döntőbe jusson, és ott minél több eredményt érjen el. Dóra a Krasznai Andrea vezette Széchenyi István Gimnázium Diákolimpiai csapatának meghatározó játékosa.

A Kadett csapat a Simi Manager Kft támogatásával működik. Az együttes július végén egy hetes edzőtáborral kezdte meg a felkészülést az idei szezonra. Az első hónap kemény erőfeszítést jelentett a lányok számára, hiszen az edzőtáborban napi 4-5, majd itthon 2-3 edzéssel készültek az alapozó időszakban - kezdi beszámolóját Galavics Edina, a csapat edzője.
Majd szeptemberben elkezdődött az iskola, és azóta a Vas'Villában közösen tanuló osztály heti 8 alkalommal edz, a többi kadettos lány pedig heti 5 alkalommal vesz részt a foglalkozásokon. Próbálunk minél több edzőmérkőzést játszani, hogy a lányok meccsrutint szerezzenek, és minél bátrabban mozogjanak a pályán.
A csapat lelkiismeretesen készül ellenfelei legyőzésére, bár még nagyon sok a hiányosság, amit pótolnunk kell. Igazából sikeres eredményekről nem tudok beszámolni, de már a mérkőzéseken is látszik a fejlődés. A feltételek adottak, csak az elszántságon és az akaraterőn múlik, hogy mit hoz majd a jövő. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több sikerben legyen részünk!
A csapat húzóembere, akinek a legnagyobb az akaratereje, Hanzséros Mária.
Dinamikus irányítókkal rendelkezünk Varga Kitti és Katona Viktória személyében.
Erőszakos centereink Pintér Henrietta, Salakta Adél és Náray Eszter. Moravecz Enikő és Csontos Katalin pedig magasságával tűnik ki társai közül.
Gyors bedobóink Kovács Viktória, Kerling Beáta és Bácskai Barbara.
Kiegészítő játékosként számíthatunk Bakóczai Katára, Szántó Patríciára, Papp Ágnesre és Stánicz Alexandrára.
A csapat edzője Galavics Edina, aki korábban az SVSE-ben kosarazott, és hű maradt egyesületéhez, így jelenleg utáspótlásedzőként dolgozik a klubnál.

Eredmények:

OSK:

Gysev-Ringa - IKARUS 61-72 (27-40)

Gysev-Ringa  "A" - Gysev-Ringa "B" 56-35 (40-11)

Gysev-Ringa "A" - Zala  Volán 77-54 (43-25)

Gysev-Ringa "B" - Tatabánya 35-40 (30-19)

Gysev-Ringa "A" - Tatabánya 85-33 (44-10)

Gysev-Ringa "B" - S. Postás 24-46 (13-25)
 

Junior NB.I.

OSC-Közgáz - Gysev-Ringa 80-81 (32-47)
Legjobb dobók: Csontos 35, Dali 15, Magyarász 12.

Gysev-Ringa - S. Postás 63-68 (29-39)
Legjobb dobók: Horváth 25, Csontos 20.

Kecskemét - Gysev-Ringa 50-68 (24-28)
Legjobb dobók: Horváth 19, Csontos 15, Magyarász 11.

Gysev-Ringa - Diósgyőr 64-67 (30-40)
Legjobb dobók: Csontos 23, Horváth 18, Magyarász 13.

Zala Volán - Gysev-Ringa 63-62 (21-32)
Legjobb dobók: Csontos 28.
Ezen a mérkőzésen Magyarász Anita bokaszalag-szakadást szenvedett, felépülése legalább hat hetet vesz igénybe, de reméljük, hogy a decemberi OIK középöntőre felépül. Mielőbbi gyógyulást, MAGYI !!!
 

NB.II.

Államigazgatási Főiskola - Gysev-RingaII. 67-78 (40-36)
Legjobb dobók: Csontos33, Horváth 22.

Gysev-RingaII. - Dunaújváros 88-71 (54-33)
Legjobb dobók: Csontos26, Magyarász 20, Simon 18.

Gysev-RingaII. - PVSKII. 102-66 (55-37)
Legjobb dobók Horváth 27, Csontos 25, Simon 18.



1998. október 29., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület