CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Bronzérmes a Soproni Postás
S. Postás - FTC-Diego 81-72 (39-32)


Szenes Angéla, a hazaiak irányítója akcióban

Meszlényi Róbert edző átveszi a bronzérmet Horváth Frigyestől, a MKOSZ főtitkárától

A Soproni Postás bajnoki bronzérmes női kosárlabda-csapata
Női kosárlabda bajnoki mérkőzés a harmadik helyért. Sopron, 1800 néző. V.: Verdényi, Hegedűs. Az FTC legjobb dobója: Seres 18.
S. Postás: EÖRDÖGH 14, VERES 14, SZENES 9, AMBRUS 21, BELLOVAI 10. Cs.: SZŐKE 9, KISS, KOVÁCS, ÖRDÖG 1, HORVÁTH 3/3. Edző: Meszlényi Róbert.

Telt ház előtt kezdték meg a bronzmérkőzést szerda este a sportcentrumban, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen az első idei kosaraséeremre voltak kíváncsiak a soproniak. A két edző nyugodtan készülődött, s amikor megkérdeztük őket a várható eredményről, a válasz Meszlényi Róberttől volt nyugodtabb: bronzérem. Tursits Sándor higgadtan annyit válaszolt: majd meglátjuk. Ambrus adta meg az alaphangot, amikor a 20. másodpercben biztosan értékesítette ziccerét. A vendégek azonban nem adták meg magukat, s a második percben 7-2-re elhúztak. Ekkor jött az első "hajrá, Sopron" buzdítás, aminek meg is lett az eredménye, mert három perccel később már a hazaiaknál volt az előny. A félidő közepén 24-21-re vezetett, majd két perccel később ismét egál. A 15. perc táján több pontatlan dobást láttunk a hazaiaktól, s emiatt továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidő végére azonban hétpontos előnyt szerzett a Postás.
A második játékrészt villámgyorsan kezdték a hazaiak, a 24. percben két pont híján 20 pont volt a különbség. Ezt később a vendégek felére csökkentették, de az utolsó öt percben ezzel már senki sem törődött. Az utolsó percekben zúgott a "hajrá, Sopron", s amikor megszólalt a dudaszó, csapat és szurkoló egymás nyakába borulva ünnepelték a harmadik helyet.
Meszlényi Róbert: - A lányok még a mérkőzés végén sem akarták elhinni, hogy miénk a bronzérem, amit már nem vehet el tőlünk senki.
Ezután kezdődött az ünneplés. Ekkor egy percre elnémult mindenki a sportcsarnokban, mert a lányok középre vonultak, és "jövőre ugyanitt" kiáltással köszönték meg a szurkolók egész éves biztatását. A mérkőzés után Horváth Emil, az egyesület elnöke k öszöntötte a lányokat, a szurkolókat, majd Horváth Frigyes, az MKOSZ főtitkára akasztotta a lányok nyakába a csillogó bronzérmet. Ezután ismét összegyűlt egy karéjba a csapat, s máris a levegőben volt Meszlényi Róbert, az edző...
Zambó - Páder
Fotó: Németh Péter



1998. április 09., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület