CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

A profiliga kapujában a soproni MATÁV SC


Június 6-án, délután Sopronban a labdarúgó NB I/B idényzáró mérkőzésén a MATÁV SC Sopron Sánta és Körmendi góljaival 2:0-ra legyőzte salgótarjáni ellenfelét, hogy aztán szerdán, Székesfehérváron a fennállása óta másodízben kivívott osztályozón a Videoton ellen mérkőzhessen a legmagasabb osztályba jutásért. (A visszavágó június 14-én Sopronban lesz). A leghűségeseb magyar város labdarúgói (EMDSZ-SLC) 1993-tól 1995-ig már szerepeltek az NB I-ben, onnan azonban sajnos kiestek. Az okokró könyvet lehetne írni, mostanra azonban elégedjünk meg annyival, hogy Camus után szabadon: legyünk hát azon, hogy jól gondolkodjunk, ez legyen az erkölcsi kiindulás...
De vissza a MATÁV SC-hez. A kedvező anyagi helyzetű csapat az év során négy (!) edzőt is "elfogyasztott" (Csongrádi Ferenc, Keszei Ferenc, Halász Ernő, Mihalecz István). Közülük Halász "Pecza" Ernő csak beugró szerepet kapott, míg Mihalecz összesen hat mérkőzésre vállalt megbízatást, ámbátor lehet, hogy marad. Mi nem bánnánk..
A soproni klub elkezdte a pálya korszerűsítését, bővítését. Aztán a munka leállt. Hogy miért? Erről talán a környéken lakó, a terv megvalósítását akaratlanul is akadályozó soproniak tehetnek. Részben. Ha a távközlésiek bejutnak a profiligába, akkor - legalábbis ez az elképzelés - a Káposztás utcai pályán (ahová tízezernél is többen beférnek) léphet pályára az UTE vagy éppen az ETO.

A MATÁV SC Sopron kerete: Borsi Csaba, Horváth Tamás, Jakab Csaba - Buzsáki László, Földvári Gábor, Lantai Balázs, Nagy Jenő, Sánta László, Szabados József, Virág Attila, Fülöp Dezső, Kovács Imre, Körmendi Tamás, Majoros Zoltán, Perger György, Simon Zoltán, Szabó Zoltán, Varga II. Károly, Bognár György, Földes István, Lukács Zoltán, Takács Lajos, Mirko Todorovics, Sifter Tibor, ifj. Bausz Róbert. Edzők: Mihalecz István, Halász Ernő, Ulbert Tibor. A vezetőség: Bodnár László elnök, Klement Tibor klubigazgató, Fábián Sándor technikai ügyintéző.
Akik "szürke eminenciásként" segítették a csapatot: Vörös Sándor, dr. Cserich Zsolt., továbbá: Takács Péter, Bausz Imre, Kövér Tamás, Radics Istvánné (Erzsike), dr. Horváth István (orvos).
Most, e sorok megjelenésével szinte egyidőben kaptuk a hírt; a MATÁV SC szerdán, június 10-én, este fél kilenckor lép pályára a székesfehérvári Videoton stadionban, az első osztályozó mérkőzésen.
Weisz Ferenc
Fotó: Németh Péter



1998. június 08., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület