CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Tenisz a Lövérekben, dollárért


A soproni városi tenisz szövetség június 29-től július 5-ig rendezi meg a Hotel Szieszta pályáin a MOL Kupa versenysorozat (future) harmadik állomásának mérkőzéseit. A díjazás ezúttal a világ egyik legjobb pénznemével. az USA dollárral történik. Pontosan 10.000 "bucks" kerül szétosztásra jövő vasárnap. A férfi egyes győztese 1.300, a páros versenyben diadalmaskodók pedig 630 dollárral lesznek gazdagabbak. A verseny fővédnökei: dr. Berényi János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, valamint Mándoki Zoltán, a Mol Rt. ügyvezető vezérigazgatója. A védnökök sorát a soproni polgármester, dr. Gimesi Szabolcs nyitja meg, őt követi az alpolgármester dr. Fülöp József, a helyi szövetség elnöke, dr. Krisch Róbert. A versenyigazgató a szövetség főtitkára, Keszei István lesz, aki kétségtelenül a legtöbbet tette az eddigi legrangosabb soproni viadal megszervezéséért. Munkáját minden bizonnyal hatékonyan segíti majd Árvay Sándor, a nemzetközi szövetség versenybírója.
Közel 100 teniszező indulásával számolnak, így aztán hatalmas kvalifikációs tornát kell rendezni azért, hogy a 32-es főtáblára csak a legjobbak kerülhessenek. A hírek szerint csaknem a teljes magyar mezőny indul, Sávolt Attila kivételével, s az esélyesek közöttt az első helyen említjük meg Bardóczky Kornélt, a BSE Transelektro sportolóját. A fiatalembert nem is olyan régen láttuk Sopronban, az elsőosztályú CSB-n, ahol biztosan nyert az SVSE-GySEV éljátékosa, Barátosi Levente ellen. Nyugati szomszédaink a jövő reménységeit nevezték, így például Falentit.
Valamit a helyszínről: csodálatos környezetben, kitűnő levegőn játszanak majd a versenyzők. Arra viszont számítani kell, hogy a várható nagy meleg igencsak igénybe veszi majd a sportolókat. A vörössalakos pályák állapota remek, annak viszont nem örülnek majd a versenyzők, hogy a pénzdíjakból húsz százalékot levonnak majd. A hétnapos mérkőzéssorozat "kellemetlen" háttere a wimbledoni verseny, továbbá a futball VB, amely egyre izgalmasabb meccsekkel várja a tévé elé az érdeklődőket.
W. F.



1998. június 29., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület