CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

MOL KUPA ’98

ITF férfi future teniszverseny (július 3.)


Egy régi mondás szerint valójában két Istenre lenne szükség: egyik amelyik adja az esőt, a másik pedig amelyik elveszi azt! No, ma ez utóbbihoz fohászkodott volna a soproni Hotel Szieszta teniszpályáin rendezett 10.000 dollár összdíjazású teniszverseny szervező bizottsága, e meghallgatás hiányában azonban maradtak a sűrű esőszünetek.
Amikor éppen nem esett , akkor viszont élvezetes labdamenetekben gyönyörködhetett az immáron törzsközönséggé avanzsálódott, nagyrészt szakértő közönség.
A nap egyik legnagyobb negatív meglepetését a csütörtökön még álomteniszt bemutató spanyol Banus-Sado szolgáltatta, aki mindössze egy, talán becsületgémnek is nevezhető játékot tudott nyerni Kisgyörgy Gergely ellen, imígyen mindössze fél nappal élte túl az éppen általa búcsúztatott párostársát, a marokkói Tahirit, aki egyébiránt tegnapi veresége feletti bánatában csapot-papot és két törött ütőjét maga után hagyva úgy távozott, hogy a mára tervezett párosmérkőzésükön már játék nélkül jutott túl a Smejda-Smid duó.


Kisgyörgy Gergely akár döntős is lehet az alsó ágon

Nagy Zoltán viszonylag simán verte a mindeddig „dél-amerikai ágon” vitézkedő francia Martint, míg az osztrák Simon Wernhart nagy menetelése tovább folytatódott: a kvalifikációból felkerült és még a18. születésnapja előtt járó fiatalember ezúttal a szlovák Kulat búcsúztatta.
Szinte súrolták az esőfelhők a neccet, amikor estébe hajló késő délután elkezdődött a Bardóczky Kornél - György Tamás mérkőzés. Szinte már kísérteties a dolog; a második játszmában ismét négy meccslabdát hárított a világranglista 383. helyén álló Bardóczky, amivel aztán sikerült is elérnie, hogy néhány perccel háromnegyed kilenc után a versenybíró a denevéreknek adja át a terepet, a döntő szettet pedig másnap délelőttre halassza.


A Grand Slam tornákon is közreműködő Árvay Sándor versenybírónak a legtöbb gondot az égiek okozzák

Mai eredmények:

Nagy - Martin (FRA) 6/3 6/2
Kisgyörgy - Banus-Sado (ESP) 6/0 6/1
Wernhart (AUT) - Kula (SVK) 6/4 2/6 6/2
Bardóczky - György 4/6 7/5 sötétedés miatt félbeszakadt


Párosban az orosz Iovjnyi - Sikanov kettős már a döntőben van, míg a másik ágon az esőszünetek miatt jelentős az elmaradás, így például holnap délelőtt a Bardócky - Jancsó párosnak még mérkőzést kell játszania a négy közé jutásért, ahol győzelmük esetén a Kisgyörgy - Petrovic kettős lenne az ellenfelük.
Mivel az időjárás-előrejelzők a továbbiakat tekintve meglehetős rébuszokban beszélnek, így marad a remény és a csendes fohász ahhoz a bizonyos második Istenhez, hátha szombaton ő ügyel esőfronton!
Kép és szöveg: Pluzsik Tamás



1998. jĂşlius 04., szombat 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület