CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

                    Soproni Postás-Omega  Tabak--PVSK-MiZo 73--63 (29--26)

Sopron, 2000 nézô. V: dr. Valovics, Benczur

SOPRON: EÖRDÖGH (12), Fodor (6), AMBRUS (16), Nitulescu (6), SZENES (15/12). Cs:  BELLOVAI (13), Veres (5). Edzô: Meszlényi Róbert
PÉCS: Balázs (10), Grubin (14/6), Mosley (6), Donkó (4), Vilutyté (10). Cs: Csák (--), Zsolnay (5/3), SZTOJKOVICS (14/3). Edzô: Rátgéber László

Az eredmény alakulása. 5. p.: 8--8. 10. p.: 20--15. 15. p.:23--22. 25. p.: 38--32. 30. p.: 44--41. 35. p.: 54--51
Kipontozódott: Balázs (40. p.)

(Mezônybeli dobószázalék: 23/55 41%, ill. 24/56 42%. Büntetôk dobószázaléka: 23/30 76%, ill. 11/15 73%. Lepattanók: 26, ill. 15. Legtöbb lepattanó: Szenes 7, ill. Sztojkovics 4. Legtöbb assziszt: Eördögh 5, ill. Grubin és Donkó 2-2.)

Sopronban ezúttal is kitehették a megtelt táblát. Persze, ehhez nyilván ellenfél is kellett, márpedig az nem is akármilyen volt. A bajnokcsapat, a PVSK-MiZo látogatott Sopronba, ahonnan eddig ritkán tért haza kellemes élményekkel. Különösen igaz ez a Postással szembeni mérkôzésekre, hiszen az elôzô szezonban háromszor találkozott a hűség városában a két együttes, és valamennyiszer a hazaiak gyôztek.
Rátgéber László nem is tűnt kifejezetten optimistának az összecsapás elôtt, igaz, nem a hagyományok miatt panaszkodott. ,,Tényleg nem tudom megmondani, milyen formában vagyunk. Az Euroliga miatt folyamatosan heti két rangadót játszunk, és ilyen körülmények között csak a meccsekre lehet készülni, érdemi edzésmunkát szinte lehetetlen végezni." Sokkal okosabb a szünetben sem lehetett. Pontosabban azt már tudhatta: ezúttal sem remekelnek tanítványai...
A találkozó egyébként megszokott körülmények között kezdôdött, a közönség egy emberként kifütyülte Rátgébert. (Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag Pécsett népszerűbb a tréner, mint Sopronban...) A folytatás sem volt különösebben meglepô, gyakorlatilag húsz percen keresztül fej fej mellett haladtak a riválisok, úgy, hogy rendre a Postás vezetett néhány ponttal. A hazaiak megszokott, pergô ritmusukban kosárlabdáztak, és a két kisember, Eördögh és Szenes remeklése azt is ellensúlyozta, hogy a három center - akiket Meszlényi ekkor nem gyôzött cserélgetni -, Nitulescu, Ambrus és Bellovai mindössze hét pontot szerzett.
Talán éppen az említett duó kiemelkedô teljesítményének köszönhette az elônyt a Postás, mivel a túloldalon a félidôig egyetlen kiemelendô teljesítmény sem akadt. Sôt, Mosley és Zsolnay kifejezetten gyengén játszott. A helyzet a második félidôre több szempontból is megváltozott. Ekkor ugyanis a           két ,,ôspécsi" sztárnak, Balázs Hajnalkának és Sztojkovics Évának köszönhette a PVSK, hogy egyáltalán versenyben maradt a hazaiakkal. A Postás még pontosabban, kombinatívabban játszott, ráadásul a szünet után a centerek is belejöttek, rendre betaláltak a bejátszásokat követôen, és a lepattanóharcban is jobbnak bizonyultak. Nyolc és fél perccel a befejezés elôtt már 50--41-re elhúzott a Sopron, amikor Rátgéber idôt kért, és utoljára megpróbálta rendezni a sorokat. A ,,közös szenvedést" mi sem bizonyítja jobban,         mint hogy öt perc volt hátra a mérkôzésbôl, amikor az elsô pécsi, Grubin egy hárompontossal elérte a tizedik pontját. (Ezt addigra már három hazai kosaras is megtette.) Az említett Grubin-triplával azonban 54--51-re feljöttek a vendégek, így a befejezés mégiscsak izgalmasan alakult. Mivel két hárompontosra a hatalmasat javuló Ambrus révén a Postás ,,csak" két duplával tudott válaszolni, két pontra          &nbs p;         csökkent a különbség.
Ekkor tett rá Szenes még egy lapáttal. A romániai irányító a kritikus szakaszban bedobta negyedik tripláját, és ezzel tulajdonképpen el is döntötte a két pont sorsát. Végül végig vezetve, megérdemelten, 73--63-ra gyôzte le a remek napot kifogó Postás a gyengélkedô Pécset.
Aztán, hogy az elôzmények tükrében a bajnokcsapat veresége meglepetésnek számít-e vagy sem, azt döntsék el önök.

Meszlényi Róbert: - Az elsô félidôben még nem mi irányítottunk, de a folytatásban nagyot javultunk.
Fegyelmezetten játszottunk és jól védekeztünk, természetesen elégedett vagyok.

Rátgéber László: - Judy Mosley felháborító teljesítményt nyújtott. Sok olyan támadásunk volt, amelyet máskor kosárral fejezünk be, és sok olyan soproni gól esett, amelyet máskor kivédekezünk. Csapatomból hiányzott a vérszomj és a kreativitás.



1998. október 18., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület