CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Sopron, kosárlabda-Magyarország fővárosa!


Május 22-én este a Soproni Ászok Kosárlabda Club NB I-es, immáron A-csoportos férficsapata 83:66-ra győzte le kaposvári ellenlábasát, a Klima-Vill-Purina Kaposvári SE-t. A győzelem egyben azt is jelentette a soproni csapatnak, hogy egy évig tartó szünet után a gárda visszakerüt az NB I. "felsőházába". Sopronban jelenleg 4 (!) NB I-es csapat emeli magasra a város zászlaját. A GySEV-Ringa a nemrég befejeződött szezonban megnyerte a Ronchetti Kupát, második lett a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában. A Soproni Postás gárdája bajnoki bronzéremmel zárta a szezont, míg a SÁKC visszajutott az NB I/A csoportjába. A SMAFC Pannonia Med Hotel egyetemista kosárlabdázói a 17. helyen zártak.

A május 22-i meccsen a SÁKC, Radovics 25/12, Reid 22/3, Vujadinovics 11/9, Kováts 4, Szabó 7/3 összetételben kezdett, méghozzá ragyogóan. 214 centiméter magas, feketebőrű centere, André Reid sorra megnyerte jugoszláv ellenfele, Filipovics ellen a személyes párharcokat, a két rutinos soproni hátvéd, Radovics és Vujadinovics pedig már az első húsz percben nyolc (!) triplát süllyesztett el a kaposvári kosárban. A második félidőben is villogtak a soproniak, majd hirtelen "feltámadt" a Kaposvár. Simon Károly csapata tíz pontra megközelítette a soproniakat. Ekkor Vetési Imre, a soproni edző, jó érzékkel cserélt, visszaküldte a pályára a "menőket", Radovicsot és Reidet, akik aztán négy perc alatt, a mérkőzés elején mutatott brilliáns játékukat megismételve, visszaállították a két gárda közötti valós, tizenhét pontos különbséget. A Soproni Ászok KC megszerezte a táblázat kilencedik helyét, amely egyben azt is jelenti, hogy ősztől ismét Sopronba látogatnak majd a legjobb magyar férficsapatok, az Albacomp, a Honvéd, a Körmend vagy éppen a Szolnoki Olaj.

Íme annak a csapatnak a névsora, amely a B-csoportból, egy év alatt, visszakerült a legjobbak közé: Borosnyai Szabolcs, Ábrahám Balázs, Preiner Gábor, Andre Reid (USA), Molnár Tamás, Nenad Vujadinovics, Szabó Attila, Borók László, Bausz Kornél, Kováts Viktor, Szupper Péter, Takáts Krisztián, Bernard Salthe (USA), Likovcsán János és Radovics József (csapatkapitány). A csapat edzői: Vetési Imre, Gottschling Gábor. A klub elnöke Németh Árpád, a Soproni Sörgyár Rt. vezérigazgató helyettese, ügyvezető elnök Ezer László, technikai vezető: Stánitz András.
A SÁKC sokat tesz a soproni születésű utánpótlás-játékosokból álló korosztályos csapatok felneveléséért. Jelenleg öt csapatban csaknem 200 fiatal kosárlabdázik, Sziklainé Winter Ilona, Szilágyi Hajnal, Radovics József, Gottschling Gábor, Németh Lehel, Posch János, Kiss Krisztián edzők irányításával.
Weisz Ferenc
Fotó: Németh Péter



1998. május 24., vasárnap 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület