CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Hetedik Szuperinfo 24 órás úszónap


A hetedik. Ez egy legendás szám, ennyi törpe van a Hófehérke és a hét törpében, ennyi feje van a hétfejű sárkánynak, na és természetesen: József Attila... Most már van egy másik hetedik is: a Szuperinfo 24 órás úszónapja. Újra összegyűltek a soproniak, hogy 24 órán keresztül egymást váltva ússzanak. A víz inni meleg, pancsikolni hideg, úszni pont jó. Megint 17 csapat indult, ez már hagyomány - több csapatnak nem is jutna hely. Így is minden sávban két csapat úszott, illetve az 8-as pályán három; az egyik ezek közül víz alatt töltötte mind a 24 órát(lévén búvárok...), így teljesítve a távot.
1.-es pálya Vizipókok 1.-es pálya Mentő Övet 2.-es pálya Al Bundy 2.-es pálya Papírhajó 3.-es pálya Aqarázs 3.-es pálya Speed-Fitt Aerobic Club 4.-es pálya Amőba 4.-es pálya Vizicsigák 5.-es pálya Postás Szivacsok 5.-es pálya Kék Bálna 6.-es pálya Blugy-Blugy_Glugy 6.-es pálya Vízállók 7.-es pálya Senior Úszóklub 7.-es pálya Tüdőshalak 8.-es pálya Vízhajtó 8.-es pálya Junior Cormorán 8.-es pálya Tűzoltó Cápák (búvár)


Schey András megnyitóbeszéde

Az első néhány órában már körvonalazódott, hogy a dobogós helyezésekért három csapat indulhat eséllyel. A tavalyi győztes Amőba, a Junior Cormorán, és a Senior Úszóklub a harmadik óra végén már elhúzott a többiektől, de hármójuk között még nagyon szoros volt a verseny.
Akik nem úsztak, azok sem unatkoztak, a szervezők a nézők számára is gondoskodtak programokról. Ezek közül legnagyobb sikert aratott a divatbemutató, és az élőzene. Az örökzöld rock and roll itt is megtette a magáét, táncolt az egész előcsarnok. Eközben az éhesebbek pizzaevő-versenyen próbálgatták tehetségüket.


A rajt pillanatai

Lassan elérkezett az este. Ez a verseny kritikus időszaka. Akinek az éjszaka jobban sikerül, az nyeri az úszómaratont. Szép csendben húztak el a Junior Cormoránok a mezőnytől. Ahogy múltak az órák, a víz is úgy változott. Mikorra e sorok írója is vízbe szállt, valami különös dolog történt: a délutáni kellemes, lágy, hívogatóan selymes kék víz teljesen megváltozott. Hajnali kettő óra tájt valahogy nagyon nedves volt, talán túlságosan is, ezen kívül hideg volt, meg TÚL kék stb. De néhány hossz legyűrése után újra barátságos, selymes kékké szelidült.


Kotány Viktor, Halász Tibi és a szerző révén az iNteRNeTTo.Sopron is képviseltette magát az úszónapon. A képen éppen Halász Tibi csap a célba

Eközben néhányan megpróbálták a vízben alvás világrekordját megdönteni. A zene is halkult, nehogy felébressze a próbálkozókat. A vízpartot ellepték a hálózsákba bújt szúnyókálók. Lelassult minden, csak a Junior Cormoránok nem: egyre jobban el is húztak a mezőnytől. Aztán a Nap is kíváncsi lett arra, mi is történik, s szép lassan bekukkantott a párás ablakokon. És jött a frissen ébredtek csapata, visszatért minden a megszokott kerékvágába. A zene ordított, a cspatkapitányok szintén, és a Junior Cormoránok tovább növelték előnyüket. Ahogy a verseny közeledett a végéhez, egyre többen tekintgettek fölfelé, ahol több száz léggömb várta, hogy a megváltó dudaszóra ellepje a vizet. Némi irigységgel kémlelték a csapatok a búvárokat, miközben a csarnokban egyre kevesebb lett az oxigén, nekik meg a palackban még rengeteg volt. Megkezdődik a visszaszámlálás: aztán léggömb-eső, a tombolák kisorsolása, és a várva várt eredményhirdetés. Kapott itt díjat a legfiatalabb úszó (aki 4 éves volt), a legtapasztaltabb, (aki 64 éves), és az a csapat is, amelynek a legalacsonyabb volt az átlagéletkora.
Ki győzött? Aki itt volt, úszott, és jól érezte magát.
A legtöbb hosszt a Junior Cormoránok cspata teljesítette, így idén övék a vándorserleg.
Második a Senior Úszóklub, harmadik az Amőbák csapata...
Találkozunk jövőre!
~anagy
Fotók: Kálmán Ottó



1998. április 27., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület