CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Száz perc Varga Zoltánnal


Június 30-án este a soproni Pannonia Med Hotel galériájában Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó (Tokió, 1964), a Ferencváros volt edzője találkozott az iránta érdeklődő közönséggel. A műsort Pluzsik Tamás vezette.

Szombat esti bizarr látvány. A Fradi-MTK mérkőzés tévéközvetítését félbeszakítve sietek a Pannonia felé, hogy aztán az impozáns hotel teraszán Varga Zolit pillantsam meg, amint éppen Pluzsik Tamás társaságában közelgő "fellépésére" készül. A hotel halljában, Vargától mintegy három méterre a TV képernyőjén az MTK éppen a Fradit "oktatja". Varga mindezt nem látja - fal választja el a képernyőtől...
Pontban hét órakor megkezdődik a közönségtalálkozó. A csodálatos bútorokat is bemutató galériában Pluzsik Tamás azonnal "letámadja" a még mindig roppant népszerű, fiatalos sportembert, a Fradi vereségére célozva. A Fradi egykori jobbkötője könnyedén veszi a labdát, megvilágítva a zöld-fehér kudarc hátterét.

Aztán kezdődik a beszélgetés. Pluzsik ügyesen tereli a vendéget egyik témáról a másikra, észrevehetően egyetlen ziccert sem hagy ki.
A hallgatóság lelkesen megtapsolja az 53 éves "vargazolit", pillanatok alatt megkapja, amire várt: Varga Zoli keresetlenül, nyíltan beszél kényes kérdésekről, miért "munkanélküli" Göröcs János, milyen volt avagy milyen ma a Varga-Albert viszony, miért olyan a Fradi, amilyen, hogyan is zajlott le a Bundesliga bundabotránya, miért nem került Varga Zoltán az EMDSZ-SLC-be, hogy csak néhányat említsünk meg a témák közül. Zoli szabatosan fogalmaz, nyelve pergő, élvezetes.

Jó egyórás diskurzus után Pluzsik Tamás lépést vált, átadja a szót a hallgatóságnak. Záporoznak a kérdések, de Varga Zoli állja a rohamot. Válaszai frappánsak, még akkor is, ha nem mindenki ért azokkal egyet.
Már öreg este van, amikor a közönség elindul hazafelé. Az arcok derűsek, a hangulat oldott.
Másnap, pünkösdvasárnap, a Káposztás utcai pályán, Varga Zoli jelenlegi csapata, a Dunaferr SE 1:0-ra legyőzi a SFAC-ot. A Dunaferr SE újdonsült NB I-esként vonul le a pályáról. A "vargazolizás" ekkorra már feledésbe megy Sopronban...
Weisz Ferenc
Fotó: Németh Péter



1998. jĂşnius 02., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület