CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Egy bécsi derby története

Austria Wien-Rapid Wien, Horr Stadion, 2000. nov. 1.

Hosszas telefonos és internetes egyeztetés után osztrák fotós barátommal megegyeztünk, a Horr Stadion parkolójában találkozunk a meccs elõtt. Ez az Osztrák Államvasútak „jóvoltából“ majdnem meghiúsult, de az utolsó pillanatban azért összejött a találka. A villamoson és a metróban feltûnt, a stadion felé özönlõ szurkolóhad vegyesen, szervezetlenül és teljesen békésen közelíti meg a helyszínt. Jegyet már nem lehetett kapni (teltház - 11.100 nézõ volt már a meccs elõtt két órával), de haverom ravaszsága révén „Látáskárosultaknak“ feliratú jegyet sikerült szereznünk 100 ATS áron (kb. 1900 Ft) - a többi jegy 400 ATS-nél kezdõdött... A beléptetés a gyönyörû, frissen felújított stadionba kultúráltan és gyorsan zajlott.

A nyugati kanyarban az Austria Wien fanatikusai (Fedayn, Brigaden, Bulldogs), míg velük szemben a zöldek (Alte Garde, Ultra Boys, Ultras, Fanatics) helyezkedtek el, az egyenesekben a „nyugdíjasok“, teljesen vegyesen.

A rapidosok Bécs kitakarítását célozták meg jól sikerült koreográfiájukkal, mikor az üdítõsdobozokon ismert „recycling“ jelet és kukássárga kartonokat tartottak fel, majd begyulladt néhány bengáli is. Ezalatt sûrû fekete füst szállt a violák szektorából, melyhez kis klubzászlók hozták az aláfestést. Ennek egyetlen szépséghibája az volt, hogy a zászlókat az egyesület szponzorálta. Érdekes volt még, hogy a játékosok bemutatásakor a Németországban megszokott vezetéknév- keresztnév skandálás zajlott.

A futball fantasztikus volt, mindkét csapat rengeteg helyzetet alakított ki, végül a lilák megérdemelten nyertek 3:2-re. Mindkét tábor jól szurkolt, rudasok, kétrudasok és több dob is bevetésre került, de elég sokat szidták egymást. A második félidõ elején az 5 éves születésnapját ünneplõ Fedayn gyújtott be vagy 100 rakétát egy lila füsttel kombinálva, míg a zöldek fehér füsttel és görögtüzekkel ünnepeltek.

Az elvonulás simán zajlott, pedig a közeli parkokban rengeteg lehetõség nyílt volna összetûzésre a rivális táborok között.



2000. november 10., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület