CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Pécs - GySEV-Ringa

Pécs, 1999. május 5, nõi kosárlabda bajnoki döntõ, 4. mérkõzés

Az elõzmények: Az elsõ soproni találkozó után alapos verekedés tört ki a két város fiataljai között, mely néhány vérzõ fejet és gumibotos rendõrségi beavatkozát eredményezett. A visszavágón a City Boys-ot keresõ pécsiek megfenyegették a West Block tagjait, összetörték a soproni buszt, de konkrét összecsapásra nem került sor. A harmadik találkozó elõtt már - kicsit eltúlozva - kosárlabdaháborúról beszéltek a médiák, a pécsiek védelmében még a speciális rendõri egységeket is bevetették, így nem került sor leszámolásra. Tehát a hangulat adott volt, ráadásul a soproni csapatnak az esélye is adott volt a végsõ gyõzelemre.

A nagy nap: Mivel a soproni nézõk nem nagyon bíztak a bajnoki cím idegenbeli elhódításában, a tavalyi 5 busszal szemben így idén csak egy busznyi szurkolót eredményezett a szervezés, de ezen legalább 50 harcos foglalt helyet, kizárólag a City Boys és a West Block tagjaiból verbuválva. A 6 órás odaút - nem utolsósorban a számolatlanul elfogyasztott alkoholnak köszönhetõen - hatalmas hangulatban telt, érzõdött a társaság összekovácsoltsága. Röviddel Pécs elõtt megkaptuk a rendõri kíséretet is. Nagy meglepetésünkre a csarnokba történõ bevonulás támadás nélkül telt, a pécsi fiúk nem mutatkoztak, pedig nem lehetett minket nem észrevenni. A büfé elõtt még kialakult némi mutogatás, ezt a rendõrök a soproniak gumibotozásával intézték el. Feltünõ módon a tavaly tömegverekedést okozó pécsi security idén rendkívül korrekten és barátságosan viselkedett. A csarnokban a 6000 pécsivel szemben mindössze 100 soproni fiatal szurkolt, nem is kis hangerõvel. A mérkõzés nagyon változatos és izgalmas volt, így forró hangulat uralkodott. A pécsiek nem vetettek be semmi extrát, és nem láttuk a sopronban "oly bátor" srácokat sem. A félidõ relatív nyugodtan telt, bár magyarázás volt, egyik fél sem akart igazából a másiknak menni.
A második félidõ elején kialakult security - City Boys pofonváltáson kívül nyugodtan telt a mérkõzés hátralevõ része, a soproniak ünnepeltek, a pécsiek lassan beletörõdtek a vereségbe és a bajnoki cím elvesztésébe. Èrdekes módon nem hoztak ki belõle túl sokat, hogy nem lettek bajnokok. A soproniak szerettek volna csapatukkal a pályán ünnepelni, de mivel nem akarták magukat több méter magasból a mélybe vetni, a bejáratnál próbálkoztak, ahol azonban a közeg - nem túl európai módon - lépett az események ellen, így csak páran jutottak be. Kivonuláskor komoly tömeg várt minket, röpült felénk mindenféle tárgy, de a jó hangulatra való tekintettel nyugodtan telt a kivonulás.

Az ünneplés: A hosszú hazaúton végig ment az éneklés, néha hosszú percekig ugyanazt a nótát nyomtuk. A csapat még mögöttünk járt, így volt idõ egy útbaesõ csárdában - a helyiek nagy csodálkozására - néhány görögtüzet is begyújtani. Sopronba érkezve a Fõ téren már óriási tömeg ünnepelt, mi is görögtüzeket gyújtva vonultunk be. Itt már folyt a pécsi zászlók elégetése, újabb örömtüzek gyulladtak, folyt az ingyensör. A csapat bevonulását azonban már nem vártuk meg, mert megítélésünk szerint azok ünnepeltek legjobban, akiknek semmi köze nem volt a diadalhoz. Egy ilyen csapat nagyobb támogatást is megérdemelne, ez azonban bizony áldozatokkal is jár ....

 



1999. május 10., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület