CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Focinapló  -  2000 január

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

január 5. A spanyol élvonalban a Sevilla - Atlético Madrid találkozó a hazaiak 2:1-es gyõzelmét hozta. A két nagymúltú, idén azonban kiesõjelölt egyesület összecsapása után két kérdés merül fel: Folytatja-e az Atlético a mélyrepülést ? Mégis van esély, hogy elmozdul a Sevilla a liga utolsó helyérõl ?

január 5. Venezia : Lazio 2:0. A listavezetõ sima veresége a kiesõjelölt ellen meglepõnek számít.

január 7. A Francia Ligakupában Paris SG - Créteil találkozóra került sor, mely 4:3-as végeredményt hozott. Nagyon megszorította a névtelen másodosztályú gárda a PSG-t, szegény Histilloles mesterhármast rúgott, mégis kiesett csapata.

január 8. Görögországban Apollon Athén - AEK Athén találkozót rendeztek (3:2). Komoly meglepetésre az utolsó elõtti helyezett (17.) Apollon elverte az idén gyengélkedõ (8.) AEK-et, ki is rúgták egybõl a jugoszláv Tumbakovics edzõt. Bár megvan a dolog elõnye is, végre színesebb a görög pontvadászat, mert megtörik az OIympiakosz-Panathinaikosz-AEK hegemónia. Kérdés persze, hogy meddig tûrik ezt a forróvérû athéni fanatikusok ?

január 9. Jó meccset hozott a 2:2-re végzõdõ Milan - Roma rangadó, bár érdekes módon nem telt meg a San Siro stadion. Rómából kb. 1500an kísérték el a csapatot, mindkét tábor rengeteg görögtûzet gyújtott.

január 9. Parma - Juventus 1:1. Az üldözõk párharca egygólos döntetlent eredményezett, ennek valójában csak a „nevetõ harmadik“ Lazio örülhetett.

január 14. A klubcsapatok világbajnokságának döntõjében a Corinthians - Vasco da Gama mérkõzés rendes játékideje 0:0-ás döntetlenre végzõdött. A Manchester United már a csoportmérkõzéseken elvérzett, a Real Madrid a harmadik helyért vívott csatában alulmaradt a mexikói Nexaca ellenében, így brazil házidöntõ alakult ki. Ennyi meglepetés ellenére a döntõ mérkõzés  szörnyen unalmasra sikeredett, a tizenegyespárbajt végül a Corinthians bírta jobban, ezzel elsõ ízben megszerezve a trófeát.

január 22. Megkezdõdött a 22. Afrikai Nemzetek Kupája, 4 csoportban 16 válogatott méri össze erejét. Történelmi esemény, hogy ezúttal Afrikában is két ország közös szervezésében, Ghánában és Nigériában zajlanak az események. A döntõt február 13-án Nigériában játsszák majd.

január 27. Kialakult az Olasz Kupa elõdöntõjének 4 csapata, a két nagy (Lazio, Internazionale) mellett két meglepetéscsapat (Cagliari, Venezia) is a négy legjobb közé került.

január 29. A Manchester United két elmaradt meccsét pótolta a hónap végén, az Arsenal elleni döntetlen és a Middlesbrough elleni gyõzelem eredményeként ismét a sztárcsapat vezeti a Premiership tabelláját.
 


 



2000. február 10., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület