CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Focinapló  -  2000. február
Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

február 1. Tovább növelte elõnyét a francia bajnokságban a Monaco 1:0-ás gyõzelmével a PSG ellen. Immár 10 pont az elõnye az õt üldözõ párizsi csapat elõtt.

február 3. Kialakult a legjobb nyolc párosítása az Afrikai Nemzetek Kupájában. A továbbjutók: Kamerun, Algéria, Dél-Afrika, Ghána, Egyiptom, Tunézia, Nigéria, Szenegál. Komoly meglepetés, hogy - bár csak rosszabb gólarányával - már a csoportmérkõzések után elbúcsúzott Marokkó nemzeti válogatottja.

február 6. Tovább nyomul a Liverpool ! A 2. helyezett Leeds elleni 3:1-es gyõzelemmel már a 4. helyre jött fel az elmúlt években gyengélkedõ, és a szezont is harmatgyengén kezdõ sztárcsapat.

február 6. A Bayer Leverkusen nyert, a Bayern München csak döntetlent játszott, így már az elsõ tavaszi fordulóban helycserére került sor a Bundesliga élén. A Kaiserlautern ellen vereséggel kezdõ dortmundi Skibbe edzõt már az elsõ találkozón eltávolították helyérõl.

február 10. Megszakadt a meglepetések sorozata az Olasz Kupában, a döntõ résztvevõi már igazi sztárcsapatok: Lazio, Internazionale.

február 13. Lagosban 65.000 nézõ elõtt Kamerun a 2:2-vel végzõdõ találkozó után 11-esekkel megverte Nigériát, így Kamerun az Afrikai Nemzetek Kupájának ezévi gyõztese. A találkozót követõ napokban Nigéria több nagyvárosában háborús állapotok uralkodtak, az elégedetlen szurkolók zavargásokat okoztak és összecsaptak a kivezényelt hadsereggel is.

február 15. A francia bajnokság 26. fordulójában örökrangadót rendeztek, melyen az idén rendkívül harmatosan szereplõ Olimpique Marseille fantasztikus mérkõzésen 4:1-re verte a bajnokaspiráns PSG-t. A mérkõzést a „hagyományokhoz híven" idén is szurkolói atrocitások kísérték.

február 23. Újabb komoly csapás érte a magyar válogatott szereplését még figyelemmel kísérõ szurkolókat : barátságos mérkõzésen az Üllõi úton Magyarország - Ausztrália 0:3. Ez a vereség talán az Izland vagy Jugoszlávia elleni „égésekhez" hasonlítható. Volt némi politikai színezetû haldobálás, tömegnyomor, majdnem telt ház, meg a népligeti metrómegálló lerombolása is kísérõ eseményként.

február 26. Megkezdõdtek a „Professzionálisnak Nevezett Bajnokság" tavaszi küzdelmei, melyek ezúttal fõleg botrányoktól voltak hangosak. A Szeged visszalépése még várat magára, Gyõrbe a játékosok nélküli csapat nem utazott el. A Gázszer megszûnt, eladva szereplési jogát a Pécs gárdájának, mely így az 5. helyrõl kezd. A másodosztályban a Pécs „feljutásával" megüresedett hely jogát a REAC vásárolta meg. A keleti végek rangadóján (Nyíregyháza - Diósgyõr) 26 huligánt tartóztattak le garázdaságért és rongálásért. Azért játék is volt, az MTK 1:0 legyõzte a végig meggyõzõbben futbalozó Újpestet.

 
 



2000. március 06., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület