CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Focinapló  -  2000. április

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

április 1. Majdnem teljesen lefaragta 9 pontos lemaradását a Lazio a Juventus csapatával szemben. A Juventus-Lazio rangadón elért 1:0-ás eredménynek köszönhetően ismét kétesélyes lett a campionato.

április 2. A Bundesligában az 1860 München feletti 2:1-es győzelmével ismét átvette a vezetést a Bayer Leverkusen. Még esélyesnek mondható a Bayern München és esetleg a Hamburg gárdája is, azonban az utolsó 7 fordulóban nyilvánvalóan a bajorok és a gyógyszergyáriak között fog eldőlni a salátástál sorsa.

április 6. Az UEFA-kupa elődöntőjében Isztambulban találkozott a Galatasaray és a Leeds United. A mérkőzés előtti éjszakán komoly incidensekre került sor Isztambul mulatónegyedében, ahol az angol szurkolók szórakozták (volna) át az éjszakát. Itt támadtak rájuk a török fanatikusok, komoly utcai harc alakult ki, melynek és az azt követő késeléseknek eredményeként két angol szurkoló életét vesztette. A mérkőzés majdnem elmaradt a protestálások miatt, végül azonban rendkívüli biztonsági intézkedések mellett megrendezésre került, a Galatasaray győzött is 2:0-ra. A török tetteseket halálbüntetésre terjesztette fel az államügyész.

április 15. A magyar derby (Ferencváros- Ůjpest) ismét borzasztó rossz mérkőzést hozott, és megérdemelt 0:0-ás eredmény született. Idén is főleg az utcai és lelátói eseményektől voltak hangosak a médiák - bár megítélésem szerint idén jóval békésebb volt az egész a tavalyinál. Azért könnygáz, vízágyú, lovasroham és agresszió most is volt bőséggel. A végső mérleg 50 sérült és 30 letartóztatott, utóbbiakat gyorsított eljárás keretében el is ítélték.

április 19. Kialakult az elődöntők párosítása a Bajnokok Ligájában, érdekes módon kiesett mindkét angol gárda, valamint a négy csapatból három spanyol résztvevő van még versenyben. A párok: Valencia-Barcelona és Real Madrid- Bayern München.

április 20. Az UEFA-kupában Arsenal- Galatasaray döntő kerül megrendezésre a dániai Koppenhágában.

április 21. Nem egészen egy héttel az Üllői úti zavargások után most a Szőnyi úton csaptak össze a szurkolók, a rendezőség gyengeségét kihasználva a pálya közepén verekedtek össze a huligánok az Ůjpest-Kispest bajnoki után. Megítélésem szerint ez volt minden idők eddigi legnagyobb szurkolói háborúja, szó szerint utcai harcosok mérték össze erejüket. A mérkőzés ismét gyenge 0:0-ra végződött.



2000. május 09., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület