CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Focinapló  -  2000. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 3. Az idei Magyar Kupa döntõjét az MTK nyerte 3:1-re a Vasas ellenében. A meccs érdekessége az volt, hogy igazság szerint a Vasas elvesztette a találkozót, ugyanis öngólokkal segítette az MTK-t a kupagyõzelemhez. Ezzel a gyõzelemmel az MTK már a bajnoki szerepléstõl függetlenül biztos indulója az UEFA-kupának.

május 10. Eldõlt, hogy a Bajnokok Ligájának párizsi döntõjét idén a Real Madrid és a Valencia csapata vívja majd.

május 14. Az olasz Serie A utolsó fordulója idén drámaian alakult, mivel a Juventusnak sikerült kiadnia kezébõl a bajnoki címet. Így idén - alapjában véve megérdemelten - a római Lazio lett az olasz bajnok.

május 17. Koppenhágában rendezték az idei szezon UEFA-kupa döntõjét. Hiába teljesített szolgálatot a dán belügyi állomány egyötöde (2000 rendõr), mégis kétnapos utcai harccá fajult az esemény. Hiába segítették az Arsenal utcai harcosait egyéb skót, angol és walesi egységek, a Galatasaray szurkolóit nem lehetett megállítani. Az isztambuli Galatasaray gárdája lett az elsõ török európai kupagyõztes. A mérkõzést követõ ünneplések szerte Törökországban 8 halálos áldozatot követeltek.

május 20. A Juventushoz hasonlóan a Bayer Leverkusen is elbukta a bajnoki címet. Szintén egy forduló alatt dolgozott le több pontnyi elõnyt a Bayern München, aki idén is begyûjtötte ezzel a salátástálat.

május 21. Kialakultak az európai vezetõ bajnokságok végeredményei. A bajnokok: Monaco, Manchester United, Deportivo La Coruna, Bayern München, Lazio.

Real Madrid címermájus 24. A Bajnokok Ligájának párizsi döntõjében: Real Madrid - Valencia 3:0. Megérdemelten gyõzött a fõvárosi gárda. Madridban egész éjjel folyt az ünneplés, mely ez alkalommal is komoly rendbontásokkal fejezõdött be.

május 28. Lezárultak az utolsó PNB-nek nevezett magyar bajnokság küzdelmei. Már csak számos fegyelmi ügy tárgyalása van hátra. Megszünésével kiesett a Szeged, ezen kívül a Vác, a Siófok és a Diósgyõr is. A diósgyõri fanatikusok egyedi módon temették a helyi futballt, lerombolták a stadionjukat és megszakították a Dunaferr elleni találkozójukat a 26. percben. Idei magyar bajnok a Dunaferr csapata, feljutott a Videoton és a Matáv Sopron a másodosztályból.



2000. jĂşnius 07., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület