CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 13., hétfő, Szervac, Imola napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Focinapló  -  2000. október

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

október 7. Anglia-Németország találkozóra került sor a Wembley Stadium búcsúztatása kapcsán. A találkozót 1:0-ra a vendég német válogatott nyerte. Jelen volt kb. 7-8.000 német szurkoló is, rendbontásról nem érkeztek hírek. A stadiont a híres tornyaival együtt lebontják, helyére ultramodern, vadonatúj stadiont építenek majd 2004-ig, rekordmagas költségvetéssel. A beruházó az állami szerencsejáték-társaság és az állam lesz.

október 7. Paolo Maldini mától a leggyakrabban olasz válogatott mezben pályára lépõ játékos. Az elõzõ rekordot Dino Zoff tartotta. Milánóból az olaszok sima 3:0-al küldték haza Romániát.

október 11. A magyar válogatott újabb sikert ért el, miután Vilniusban 6:1-re leiskolázta Litvánia válogatottját. Ez elég komoly fejlõdésnek számít, mivel utoljára a két válogatott összecsapásán csak soványka 1:0-ás gyõzelmet aratott válogatottunk Nyíregyházán.

október 15. Argentínában is örökrangadót játszottak, a River Plate hazai pályán 1:1-et ért el a Boca Juniors ellen. Ezzel megmaradt a 6 pontos elõnye, így komoly lépést tett az újabb bajnoki cím felé.

október 25. Hiába tett meg az MLSZ a tavalyi év végén mindent, a kupában mégis összekerült a két nagycsapat. Az Újpest hazai pályán fogadta a Ferencvárost, a mérkõzést biztonsági szempontokból csak 8.000 nézõ tekinthette meg, így e sorok szerzõjének sem jutott jegy. Rendbontás nem történt, a hangulat fantasztikus volt, fõleg, mert a Újpest Herczeg 2 góljával kiütötte a zöldeket. A ferencvárosi fanatikusok a vadonatúj lila mûanyag székeken vezették le frusztrációjukat, 240 darabot dobáltak a pályára.

október 28. Befejezõdött az NB I alapszakasza, a Pécs, a Nagykanizsa, a Haladás és a Nyíregyháza gárdája búcsúzott el az élvonaltól.
 



2000. november 07., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület