CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 12., vasárnap, Pongrác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

Forma-1 Francia Nagydíj
Ez az a pálya, ahol a McLaren még soha nem tudott nyerni, és az edzésen elért eredmények sem adtak okot optimizmusra. A szombati edzés szakadó esõben zajlott, ennek következtében a papírforma is teljesen felborult. Az elsõ helyrõl Barrichello, Schumacher a 6., Hakkinen pedig csak a 14. helyrõl indulhatott. Öt versenyzõ nem tudta magát kvalifikálni, õk csak külön engedéllyel állhattak rajthoz. A Start közjáték nélkül zajlott, az ötödik körben Coulthard átveszi a vezetést, de a 9. körben mûszaki hiba miatt feladta. Közben Hakkinen, mint a szélvész robogott elõre , és a 8. körben már Schumacherrel csatázik az 5. helyért. A 20. körben eleredt az esõ, lényegében mindenki egyszerre állt be az esõgumikért. Ezen csak a Ferrari csapat lepõdött meg. Szegény Irvine hosszú másodperceket kénytelen eltölteni a boxban, míg elõkerítik a gumikat.
24. kör: beküldik a Saftey cart, és a 11 körön át a pályán maradt. Ilyen esõben a pilóták emlékezetbõl vezetnek, mert a vízfüggönyön kívül semmit sem látnak. Miután eláll az esõ, kezdõdött elõlrõl a hajsza. Hakkinen megcsúszik, és ezzel értékes helyeket veszít, ezzel Barichello és Schumacher elõzgette egymást az élen. A német pilótáknak gondja támadt az elektronikával, be kellet mennie a boxba új mkormánykerékért, és így visszaesett a 4. helyre. A végén némi meglepetésre az öccs, Ralf könyvelhette el a három pontot, M. Schumachernek csak az 5. hely jutott. Nyolc körrel a vége elõtt Hakkinen és Barichello kéz a kézben széguldott mi kereket cserélni, átengedve a vezetést Frentzennek. Utóbbi pedig a többiek elképedésére a legkisebb hajlandóságot sem mutatta a kerékcserére. Õ az egyedüli, aki csak egyszer állt ki a boxba, és ezzel megnyerte második versenyét. Két héttel súlyos balesete után, hibátlan teljesítménnyel, jó taktikával mindenkit maga mögé utasított ezen a nagyon nehéz, és izgalmas versenyen.

A végeredmény: 1. Frentzen 10 pont, 2. Hakkinen 6 pont, 3. Barrichello 4 pont, 4. R. Schumacher 3 pont, 5. M. Schumacher 2 pont, 6. Irvine 1 pont.



1999. jĂşnius 30., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület